Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

''Παρελθόν'' τα χρέη για τον ΠΑΟΚ - Ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλε άμεσα 11 εκ. ευρώ στο ελληνικό κράτος!

Τέλος στο ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ έβαλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, πληρώνοντας διατραπεζικά τις οφειλές προς το δημόσιο, ενώ τα παραστατικά των πληρωμών
έχουν προσκομιστεί ήδη στην Εφορία. Η χθεσινή μέρα λοιπόν ήταν ιστορική για τον Δικέφαλο, καθώς απαλλάχθηκε από τον βραχνά των χρεών που τον ταλαιπωρούσε για αρκετά χρόνια.

"Ελεύθερος ο ΠΑΟΚ! Παρελθόν ο βραχνάς των χρεών", έγραψε αρχικά στο σχετικό ενθουσιώδες tweet της η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο Τύπου. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τίτλο "Ελεύθερος ο ΠΑΟΚ": "Μία ιστορική μέρα ξημέρωσε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο βραχνάς των χρεών αποτελεί παρελθόν αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ολοκλήρωσε την αποπληρωμή τους. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι "τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά".

Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν! Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους.

Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!"


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά την αποπληρωμή των χρεών:

"Δώσαμε στην εφορία τα έγραφα τα οποία βεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Έχουμε πληρώσει 10.886.000 ευρώ και τελειώσαμε έτσι το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πιστεύανε αλλά και τους δύσπιστους, που ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα καθαρός απέναντι στην πολιτεία και στους δανειστές του", ανέφερε αρχικά.


"Ευτυχισμένος που μπορώ να υλοποιήσω τις σκέψεις μου"

"Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και έχουμε απελευθερώσει το εαυτό μας από αυτό το βάρος. Τώρα και με προσοχή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος και θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά. Εχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να υλοποιήσω τις σκέψεις μου. Ηταν θέμα αρχής και σημαντικό για μένα".


"Πιο συμφέρον να πέφταμε κατηγορία αντί να πληρώσουμε, αλλά..."

Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Οικονομικά ήταν πιο συμφέρον και θα μας καταλάμβανε τον ίδιο χρόνο. Αλλά δεν ήθελα να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και πολύ περισσότερο επειδή θα εμφανιζόταν στη δική μου παρουσία. Θέλω να γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του, όλα όσα χρωστάει και αυτό τελείωσε.


"Άκουγα πολλά δυσάρεστα"

Πρώτος στόχος είναι να κοιμηθώ με καλές σκέψεις. Ακουγα πολλά δυσάρεστα τελευταία. Αυτό ενίσχυε την υπομονή μου. Αλλά ήθελα ο κόσμος να πειστεί ότι θα τηρήσω το λόγο μου. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχύσουμε την ομάδα των μάνατζερ.


"Στην Ισπανία ο γιος μου"

Σήμερα ο γιος μου βρίσκεται στην Ισπανία σε συνοδεία του προέδρου της ΠΑΕ και ελπίζω να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για θέματα προσωπικού και αμέσως μετά θα ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο σκοπός μας.


"Στόχος να μπει ο ΠΑΟΚ στην κορυφαία ευρωπαϊκή 20άδα"

Να βεβαιώσω πως είναι απόλυτο πως ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ απλά σαν ΠΑΕ του ποδοσφαίρου. Εγώ τον αντιμετωπίζω σαν σύνολο. Στηρίζω το βόλεϊ το μπάσκετ, το χάντμπολ. Όλα τα τμήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ, και όλα όσα αφορούν γενικότερα την έννοια του ΠΑΟΚ. Στρατηγικός στόχος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων. Δεν μπορώ ακόμη να ξεκαθαρίσω τον τρόπο που θα γίνει αυτό, Αλλά είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ και θα προχωρήσουμε σ αυτό τον στόχο.


"Θα αναπτυχθούμε"

Τώρα έχουν λυθεί τα χέρια μας και οι ιδέες μας. Θα ασχοληθούμε με πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας και βεβαίως δεν μπορούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα χωρίς υποδομή. Και η Ν. Μεσήμβρια δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα. Γι αυτό θα σκεφτούμε να αναπτυχθούμε. Και αυτές οι επενδύσεις είναι μεγάλες και μακροχρόνιες και δεν σταματάνε. Και θα τα δείτε όλα αυτά.


"Να μην σκεφτόμαστε πάντα τον προσωπικό πλούτο"

Δεν θα ήθελα να δώσω πολιτική διάσταση σ΄ αυτό το θέμα. Εγώ έχω πει πως είναι μια περίεργη αίσθηση. Μόλις έχω πει ένα ποτήρι τσάι στο κτήριο το οποίο κόστισε 10.886.000. Πρέπει να μας πουν ευχαριστώ. Μπορούσαμε να μην πληρώσουμε αλλά πληρώσαμε. Θέλω να καλέσω όσους χρωστάνε στο δημόσιο σε αυτό το κράτος πως δικές τους οφειλές είναι σημαντικές για το κράτος. Το βήμα του ΠΑΟΚ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Να μην σκεφτόμαστε πάντα το προσωπικό πλούτο. Ευχαριστώ τους φίλους του ΠΑΟΚ που είναι στη Βουλή. Αυτοί οι άνθρωποι ασχολούταν μαζί μας κάθε μέρα με αυτά τα προβλήματα. Ευχαριστώ στην ομάδα του πρωθυπουργού Τσίπρα και στην ομάδα του Καμμένου. Μου υποσχέθηκαν και το έκαναν. Η κύρια διαφορά αυτών από τους άλλους, τους προηγούμενους, είναι αυτή.


"No comment για το ελληνικό ποδόσφαιρο..."

Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Είναι όπως μια εκπομπή που έχει τίτλο... No comment»


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *