Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Γιαννιτσά: Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑΠ, τα Ποντιακά Σωματεία και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Πιο συγκεκριμένα 

Το Σάββατο 16 Μαϊου 2015, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, θα διοργανωθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Πόντον Ανάσπαλτον», που συνδιοργανώνουν η ΔΗΚΕΠΑΠ και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών,.

Εισηγητές: Ηλιόπουλος Αναστάσιος, Καθηγητής Δ.Ε. Πρέβεζας

Αγγελίδης Ζήσης, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Πέλλας 

Μουσική επένδυση: Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών

Ευγενική συμμετοχή: Βασιλειάδης Αχιλλέας Κατωτοικίδης Γιάννης Μιχαηλίδης Βασίλης, Σοφιανίδης Γιώργος. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Επίσης, ο Δήμος Πέλλας και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Πέλλας, διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 17 Μαϊου. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 9.30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη δέηση και λίγο αργότερα, στις 10.15 το πρωί, στην Πλατεία Νέας Τραπεζούντας θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Γιαννιτσών, θα ακολουθήσει ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη, με θέμα: «Η Γενοκτονία των Χριστιανικών Λαών και Ανατολής- Σύγχρονες Πολιτικές και Γεωπολιτικές Πτυχές του ζητήματος».


Έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Ασλανίδη

Να σημειωθεί τέλος ότι:

Από την Παρασκευή 15 Μαϊου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαϊου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Γιαννιτσών, θα παρουσιαστεί στο κοινό η νέα ανέκδοτη έκθεση φωτογραφίας από τον Πόντο, του Απόστολου Ασλανίδη.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί μέχρι 1.30 το μεσημέρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *