Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Λίγο μετά τη γερμανική εισβολή στην Αθήνα (Σαν σήμερα 13/5)

1941 Λίγο μετά τη γερμανική εισβολή, οι Αθηναίοι αρχίζουν να προμηθεύονται το ψωμί με δελτίο, ενώ οι Ναζί αποκτούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν με τον ηλεκτρικό.

1917 Το θαύμα της Φατίμα. Η Παναγία εμφανίζεται σε τρία βοσκόπουλα στο χωριό αυτό της Πορτογαλίας. Από τότε, η περιοχή αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέρη λατρείας της καθολικής εκκλησίας και κάθε χρόνο στη γιορτή της Παναγίας συρρέουν χιλιάδες πιστών απ' όλο τον κόσμο.

1913 ο Ρώσος μηχανικός Ιγκόρ Σικόρσκι ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου τετρακινητήριου αεροσκάφους και πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο




Μουσική 13/5
1950 Ο μεγάλος Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/soul Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins) γεννήθηκε στο Σαγκινόου του Μίσιγκαν. Ο Wonder γεννήθηκε τυφλός. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην ηλικία των έντεκα. Θεωρείται από τις διακεκριμένες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής. Έχει πάνω από τριάντα τραγούδια-επιτυχίες και έχει κερδίσει συνολικά εικοσιδύο βραβεία Grammy, τα περισσότερα που έχει κερδίζει μέχρι σήμερα σόλο καλλιτέχνης. Το 1983 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 1989 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2009 τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με τον τίτλο "Messenger of Peace". Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια: "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours", "Superstition", "You Are the Sunshine of My Life", "Higher Ground", "I Just Called to Say I Love You", "Part-Time Lover" κ.α.

1966 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία από την Decca Records και τους The Rolling Stones το single "Paint It Black". Το τραγούδι είναι μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Aftermath". Είναι μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards. Το χαρακτηριστικό riff στην εισαγωγή του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Θα ανέβει μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων charts.

Αθλητισμός 13/5

13/5/2011 Πεθαίνει σε ηλικία 42 ετών από καρκίνο ο Χρήστος Αθανασόπουλος, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Παναθηναϊκού επί προεδρείας Γιάννη Βαρδινογιάννη

13/5/2007 Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδα 2007 ο Ολυμπιακός νικά τον Ιωνικό με 3-5 και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος συγκεντρώνοντας 71 βαθμούς, 9 περισσότερους από την δεύτερη ΑΕΚ. Την παράσταση όμως κρέβει ο Γιάννης Κατεμής του Ατρόμητου Αθηνών που σημειώνει το πρώτο γκολ της ομάδας του εναντίον του Άρη στην Θεσσαλονίκη (1-2) με ένα σουτ πίσω από τη σέντρα. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ανακηρύσσεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος της ΑΕΚ με 18 γκολ

13/5/1999 Ο Αμερικανός γκόλφερ Gene Sarazen πεθαίνει σε ηλικία 97 ετών στην Φλόριντα. Είναι ένας από τους πέντε μοναδικούς γκόλφερς, μαζί με τους Ben Hogan, Jack Nicklaus, Gary Player και Tiger Woods, που έχει κερδίσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, Grand Slam, US Open, Πρωτάθλημα PGA, British Open και The Masters



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *