Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Game of Thrones: Οι τελευταίες ατάκες των ηρώων που πέθαναν (pics)

Οι τελευταίες ατάκες των χαρακτήρων που αγαπήσαμε και "έφυγαν νωρίς" αλλά και αυτών που μισήσαμε και θέλαμε να φιλήσουμε το "άγιο" χέρι που τους εξαφάνισε. ΠΡΟΣΟΧΗ spoilers!







Ατάκες που δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ακούγαμε από τα χείλη των χαρακτήρων του Game of Thrones. Ατάκες που συνεχίζουν να συνοδεύουν μέχρι και σήμερα τη σειρά και που έχουν χαραχθεί στη μνήμη των θαυμαστών.


1. “You Know Nothing, Jon Snow", (Δεν ξέρεις τίποτα Τζον Σνόου)





Η αγαπημένη Ygritte που πέθανε τόσο άδικα μπροστά στα μάτια του αγαπημένου της Τζον ξεστόμισε την ατάκα του Game of Thrones, γιατί ο "Γιάννης του Χιονιά" όντως δεν ήξερε και δεν ξέρει τίποτα

2. “You Shot Me. You’re No Son Of Mine”, (Με πυροβόλησες. Δεν είσαι γιος μου)





Η ατάκα ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές της σειράς, καθώς περιγράφει απόλυτα τη σχέση του πατέρα Tywin Lannister και του γιου Tyrion. Επειδή, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο αδικημένος Tyrion τη γεύεται στη 4η σεζόν της σειράς που τον σκοτώνει και ελευθερώνεται από το μόνο μέλος της οικογένειας που τον νοιάζεται, τον αδελφό Jaime.

3. “It’s Nothing”, (Δεν είναι τίποτα)





"Δεν είναι τίποτα", θα πει ο πιο μισητός χαρακτήρας της σειράς την ώρα που αφήνει τη τελευταία του πνοή και το κοινό, μάλλον, θα συμφωνήσει μαζί του. Αυτό γιατί, ίσως, άξιζε χειρότερος θάνατος στον Joffrey για τις πράξεις του.

4. “On My Honor As A Tully, On My Honor As A Stark, Let Him Go Or I Will Cut Your Wife’s Throat”, (Στην τιμή μου ως μια Tully, στην τιμή μου ως μια Stark, άφησέ τον να φύγει αλλιώς θα κόψω το λαιμό της γυναίκας σου)





Η καλύτερη μητέρα της σειράς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Catelyn Stark. Και η ανατριχιαστική ατάκα της στον "Κόκκινο Γάμο", λίγο πριν το τέλος, έκανε κάθε θεατή να αναζητά εκδίκηση για λογαριασμό των Stark.

5. “Gods Help You, Theon Greyjoy. Now You Are Truly Lost”, (Μακάρι να σε βοηθήσουν οι Θεοί Theon Greyjoy. Τώρα είσαι πραγματικά χαμένος)





Ο σερ Rodrik Cassel ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του Winterfell. Η συγκεκριμένη ατάκα συνόδευσε έναν από τους χειρότερους θανάτους της σειράς, την εκτέλεσή του από τον Theon, όταν προσπάθησε να κατακτήσει το κάστρο.

6. “Together, We Can End This War In A Fortnight”, (Μαζί μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο σε ένα 15ήμερο)





Αυτή ήταν η ατάκα του Renly Baratheon πριν σκοτωθεί από τη μαύρη μαγεία του αδελφού του Stannis. Ο Renly βρέθηκε στη μέση ενός πολέμου και προσπάθησε να κατακτήσει τον "Σηδιρό Θρόνο", τον οποίο συνεχίζει να διεκδικεί ο αδελφός του.

7. “Mother”, (Μητέρα)





Η τελευταία λέξη του Robb Stark, που είδε τη γυναίκα, το αγέννητο παιδί του και τη μητέρα του να σφαγιάζονται.

8. “What Do We Say To The God Of Death?”, (Τι λέμε στο Θεό του θανάτου)





"Όχι σήμερα" είναι η απάντηση της ερώτησης. Αυτό είναι ένα από τα μαθήματα που δίδαξε ο Syrio Forel στην Άρια λίγο πριν πεθάνει.

9. “Give Me Something For The Pain, And Let Me Die”, (Δώσε μου κάτι για τον πόνο και άφησέ με να πεθάνω)





Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα από τον θάνατο που προκάλεσε το απόλυτο χάος, τον πόλεμο για το θρόνο. Ο βασιλιάς Robert Baratheon σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

10. “I Come Before You To Confess My Treason In The Sight Of Gods And Men”, (Έρχομαι μπροστά σου για να ομολογήσω την προδοσία μου, μπροστά από Θεούς και ανθρώπους)





Ο Ned Stark ήταν ένας εκ των δικαιότερων χαρακτήρων της σειράς. Αποκεφαλίστηκε από τον Joffrey όταν ομολόγησε την προδοσία που είχε κάνει για να προστατέψει τις κόρες του.

11. “Say It! Say Her Name!”, (Πες το! Πες το όνομά της!)





Ήταν η τελευταία ατάκα του πρίγκιπα Oberyn Martell, που μπορεί να εμφανίστηκε για λίγο στη σειρά ωστόσο κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω με τη παρουσία του. Ο Martell προσπαθούσε να εκδικηθεί για το θάνατο της αδελφής του και των παιδιών της τον Tyrion Lannister, δεν τα κατάφερε.

12. “Don’t You Want To Teach Little Ned Stark How To Ride Horses?”, (Δεν θες να μάθεις στον μικρό Ned Stark πως να ιππεύει άλογα;)





Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες ατάκες της Talisa, της γυναίκας του Robb πριν χάσει τη ζωή της στον "Κόκκινο Γάμο".

13. “I Am Your Master! Kill Her! Kill Her!”, (Είμαι ο αφέντης σας! Σκότωσέ την!Σκότωσέ την!)





Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της Daenerys που αντήλλαξε έναν από τους δράκους της, τον Ντρόγκο, με τους σκλάβους του Kraznyz mo Nakloz. Όταν ο δεύτερος ζήτησε από το δράκο να τη σκοτώσει τον έκαψε ζωντανό.

14. “I’m Afraid. I’ve Always Been Afraid”, (Φοβάμαι. Πάντα φοβόμουν)





Ο Janos Slynt τόλμησε να αμφισβητήσει και να μην υπακούσει στη διαταγή του αρχηγού Jon Snow με αποτέλεσμα να αποκεφαλιστεί. Παρόλο που του δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλέσει τα λεγόμενά του στον αρχηγό δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να παραδεχτεί πόσο δειλός ήταν.

15. “We Are The Watchers On The Wall”, (Είμαστε οι φρουροί του Τοίχου)





Ο θάνατος του Qhorin Halfhand ήταν ένας από τους πιο συγκλονιστικούς της σειράς, καθώς ο ίδιος έπεισε τον Jon Snow να τον σκοτώσει προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Wildings.

16. “Kill Me And Be Cursed. You Are No King Of Mine”, (Σκότωσέ με και θα είσαι καταραμένος. Δεν είσαι βασιλιάς μου)





Ήταν η κατάρα του Rickard Karstark, μακρινού συγγενή των Stark, όταν τον σκότωσε ο Robb. Μια κατάρα που απ' ότι φαίνεται τον συνόδευσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

17. “No, I Must Ride”, (Όχι πρέπει να ιππεύω)





Φαινόταν αδύνατο να πεθάνει ένας τόσο καλός πολεμιστής όσο ο Khal Drogo, παρόλα αυτά οι συντελεστές της σειράς είχαν άλλα σχέδια για αυτόν. Μετά τη μόλυνση της πληγής του και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της Daenerys να τον κρατήσει στη ζωή ο Drogo δεν τα κατάφερε.

18. “Dany, Please!”, (Dany, σε παρακαλώ!)





Ήταν τα τελευταία λόγια του αδελφού της Daenerys, λίγο πριν τον δίκαιο θάνατό του από τα χέρια του Drogo.

19. “Tywin? My Lion?”, (“Tywin; Λιοντάρι μου;)





Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα της Shae, που φαίνεται να πλήγωσε τον Tyrion, που τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια. Στην τελευταία εμφάνιση της Shae γίνεται σαφές γιατί κατέθεσε κατά του Tyrion στο δικαστήριο, αφού αποδείχθηκε πως είχε σχέση και με τον πατέρα του.

20. “Carry Me?”, (Θα με κουβαλήσεις;)





Η Arya Stark έσβησε ακόμη όνομα από τη λίστα με αυτούς που θέλει να σκοτώσει, αυτό του Polliver. Ο οποίος είχε σκοτώσει έναν φίλο της με σπασμένο πόδι, με αποτέλεσμα η ίδια να του υπενθυμίζει το περιστατικό δευτερόλεπτα πριν τον σκοτώσει.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *