Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι 12 πίνακες που αξίζουν δισεκατομμύρια και μπορείτε να τους δείτε με ένα εισιτήριο (pics)

Ταξιδεύοντας σε διάσημα μουσεία του κόσμου,μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχους πίνακες ζωγραφικής που δεν ανήκουν σε κάποια ιδιωτική συλλογή.

Ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου, αυτός της Μόνα Λίζα για παράδειγμα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και μπορεί ο καθένας να τον θαυμάσει από κοντά. Η αξία του σήμερα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με τους εκτιμητές.




Εκτός από το Λούβρο σας προτείνουμε ορισμένα μουσεία που έχουν στην κατοχή τους πανάκριβους πίνακες.

Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε μέχρι το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη για να θαυμάσετε κάποια από τα σημαντικότερα έργα τέχνης στο κόσμο.

Μόνα Λίζα-Λεονάρντο ντα Βίντσι
Αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους, και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Ο πίνακας, διαστάσεων 77 εκ. × 53 εκ., απεικονίζει μία καθιστή γυναίκα, τη Λίζα ντελ Τζιοκόντο, η έκφραση του προσώπου της οποίας χαρακτηρίζεται συχνά ως αινιγματική. Η Μόνα Λίζα θεωρείται το πιο διάσημο έργο ζωγραφικής. Θα τη βρείς στο Μουσείο του Λούβρο. Η τιμή του πίνακα ξεπερνά τα 780εκατομμύρια δολάρια.

Η Άρτεμις στο λουτρό της και ο Ακταίων-Τιτσιάνο
Τον πίνακα μπορείς να τον θαυμάσεις στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας. Η τιμή του ξεπερνά τα 79,2 εκατομμύρια δολάρια.

Πορτρέτο της Αντέλε Μπλοχ-Μπάουερ I-Γκούσταφ Κλιμτ
Ο πίνακας βρίσκεται στη γκαλερί Νόγιερ της Νέας Υόρκης. Η αξία του πίνακα ξεπερνά τα 158,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό-Ευγένιου Ντελακρουά
Χρονολογείται στο τέλος του 1830 και είναι εμπνευσμένο από τη Γαλλική Επανάσταση, οπότε θεωρείται έργο συνυφασμένο με τη νεώτερη γαλλική ιστορία. Από το 1874 φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο μεταφέρθηκε μαζί με πολλά άλλα έργα τέχνης στο πιο νέο και πιο σύγχρονο μουσείο της Γαλλίας, στο παράρτημα του Λούβρου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Λενς, πολύ κοντά στο Καλαί, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Βάζο με δώδεκα ηλιοτρόπια-Βίνσεντ βαν Γκογκ
Το δίασημο έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ θα το δείτε στην Εθνική πινακοθήκη του Λονδίνου. Η τιμή του αγγίζει τα 84,2 εκατομμύρια δολάρια.

Πορτραίτο του Αλφόνσο ντ' Αβάλος-Τιτσιάνο
Άλλο ένα διάσημο έργο του Τιτσιάνο που εκτίθεται στο Μουσείο Γκέτι στο Λος Άντζελες.Η τιμή του αγγίζει τα 90,3 εκατομμύρια δολάρια.

Σταροχώραφο με κυπαρίσσια-Βίνσεντ βαν Γκογκ
Πρέπει να πας μέχρι το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης για να δεις τον πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Η τιμή του ξεπερνά τα 94,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σχεδία της Μέδουσας-Ζαν-Λουί-Τεοντόρ Ζερικώ
Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου. Ο Ζερικώ χρησιμοποίησε ελαιοχρώματα σε καμβά και οι διαστάσεις του πίνακα είναι πραγματικά τεράστιες: 491 x 716 εκατοστά.

Σημαία- Τζάσπερ Τζόνς
Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης πρέπει να ταξιδέψεις ώστε να δείς το διάσημο έργο που κοστίζει 118,3 εκατομμύρια δολάρια.

Σφαγή των Αθώων-Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς
Το πίνακα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς θα τον δεις αν ταξιδέψεις μέχρι την Πινακοθήκη του Οντάριο στο Τορόντο.

Η Κραυγή-Έντβαρτ Μουνκ
Είναι μία σειρά από εξπρεσιονιστικούς ζωγραφικούς πίνακες του Νορβηγού Έντβαρτ Μουνκ , που απεικονίζει μια αγωνιούσα μορφή με φόντο ουρανό σε χρώμα κόκκινο του αίματος.Θεωρείται από μερικούς πως συμβολίζει το ανθρώπινο είδος κάτω από τη συντριβή του υπαρξιακού τρόμου. Θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Εθνική πινακοθήκη του Όσλο για να δεις τον πίνακα, που κοστίζει 124,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ίριδες-Βίνσεντ βαν Γκογκ
Και αυτό τον πίνακα για να τον δεις πρέπει να πας μέχρι το Μουσείο Γκέτι στο Λος Άντζελες. Η τιμή του αγγίζει τα 111,2 εκατομμύρια δολάρια.



huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *