Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συμμετοχή Θεοδώρας Τζάκρη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας είναι τακτικό μέλος, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Κισινάου της Μολδαβίας το διάστημα από 18 έως 20 Μαΐου 2015.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών η Υποεπιτροπή για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη διοργανώνει κοινοβουλευτικό σεμινάριο με θέμα «Αποδοχή κοινωνικών δικαιωμάτων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης: Εστίαση στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη». Κατά την συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν ειδικότερα τα θέματα: α) Εστιάζοντας στην εργασιακή προστασία με σκοπό την εργασιακή ασφάλεια, β) Η πρόκληση του κοινωνικού διαλόγου στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και γ) Το πρωτόκολλο Παραπόνων ΕΤS 158 - μια ευκαιρία για την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Την δεύτερη ημέρα των εργασιών θα συζητηθούν τα θέματα: α) Προς ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, β) Η ανάγκη για ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και γ) Βελτίωση της πρόσβασης των παιδιών σε ένα φιλικό σύστημα υγείας.

Την τρίτη ημέρα των εργασιών θα λάβει χώρα η 23η Συνάντηση του Δικτύου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ανάσχεση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και θα συζητηθούν ειδικότερα οι στρατηγικές και οι μέθοδοι για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και το trafficking.

Η κ. Τζάκρη θα πραγματοποιήσει ομιλίες και παρεμβάσεις για τα θέματα: α) της πρόκλησης του κοινωνικού διαλόγου στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, β) Προς ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και γ) Η ανάγκη για ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *