Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Κλαδεύσεις και κοπή δέντρων στην πόλη της Έδεσσας

Μετά από εισήγηση των γεωπόνων της αρμόδιας Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Έδεσσας πραγματοποιούνται κλαδεύσεις σε διάφορα σημεία της πόλης της Έδεσσας, ενώ απομακρύνονται μόνο τα ξερά και επικίνδυνα δέντρα. 

Το κλάδεμα αφορά κυρίως στα δένδρα σοφόρας (όπως αυτά στην οδό 25ης Μαρτίου) τα οποία δεν έχουν κλαδευτεί τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα σήψεων ακόμη και σε κεντρικούς βραχίονες. Θα κλαδευτούν επίσης αρκετά αυστηρά οι ροδομέταξες ακακίες (ακακίες Κων/πόλεως) για τις οποίες έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση αντικατάστασής τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα τελευταία εννιά χρόνια προσβάλλονται από ένα ξενόφερτο έντομο, που δεν αντιμετωπίζεται, εξασθενεί τα δένδρα και αυτά νεκρώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Στη θέση των δέντρων που κόβονται θα φυτευτούν νέα δέντρα έτσι ώστε να ανανεωθεί το πράσινο της πόλης και να μην υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες ή τις περιουσίες τους από πτώσεις άρρωστων ή ξερών δέντρων.



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *