Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν με 14 υπέρ και 11 κατά ότι ο νόμος 4339 βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός!



Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται πλέον ο Νόμος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες.


Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πλειοψηφία - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αποφάσισε ότι ο περιβόητος νόμος δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου ψήφισαν κατά τις ίδιες πηγές, 14 δικαστές, ενώ 11 σύμβουλοι αποτέλεσαν την μειοψηφία, κρίνοντας ότι ο νόμος είναι συνταγματικός.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αρμόδιας πηγής η οποία ανέφερε: "Καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους όλα ξεκινούν από το μηδέν". Με την απόφαση φαίνεται πως ακυρώνονται όλες οι διοικητικές πράξεις εφαρμογής του επίμαχου νόμου. Πλέον, αρμόδιο να ρυθμίζει σχετικά ζητήματα αναδεικνύεται αποκλειστικά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Κατά την έξοδό του από το κτίριο του ΣτΕ ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, Νικ. Σακελλαρίου, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. "Δεν μπορώ να κάνω απολύτως καμία δήλωση. Η διάσκεψη είναι μυστική" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως όλα δείχνουν, το Συμβούλιο της Επικρατείας παρά τα σενάρια που επικρατούσαν τις τελευταίες ώρες, έκριναν πως ο νόμος δεν ακολουθεί τις διατάξεις του Συντάγματος.

Μένει μόνο να εξακριβωθεί σε ποιά σημεία τέθηκε ζήτημα συνταγματικότητας προκαλώντας μία τόσο ξεκάθαρη ως προς το αποτέλεσμα απόφαση.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *