Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης στον Αρχάγγελο για την εξαγορά ή την παραχώρηση κατά χρήση των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων

Ο Γιάννης Σηφάκης από τον Αρχάγγελο: Μέχρι το Φεβρουάριο πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις στο Δασαρχείο για την εξαγορά ή την παραχώρηση κατά χρήση δασικών εκτάσεων που εκχερσώθηκαν πριν το 2007 για να μπορέσουν οι αγρότες να τις δηλώσουν στον ΟΣΔΕ

Μαζί του ο Δασάρχης Αριδαίας Γιάννης Ιωαννίδης

Μετά από πρόσκληση του προέδρου Διονύση Δρένου ο βουλευτής και ο Δασάρχης ενημέρωσαν τους αγρότες του Αρχαγγέλου για θέματα κτηματολογίου, δασικών χαρτών, εξαγοράς ( αν η έκταση εκχερσώθηκε πριν το 1975 που ψηφίστηκε το Σύνταγμα της χώρας ) ή παραχώρηση κατά χρήση εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων ( για όλες τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις πριν το 2007) και την δυνατότητα πληρωμής σε 100 δόσεις, θέματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, το πρόβλημα του οικισμού Τριών Ελάτων, προβλήματα του συνεταιρισμού, την ανάγκη οργάνωσης εκ νέου σε δυνατές οργανώσεις παραγωγών που να συγκεντρώσουν , να τυποποιήσουν και να εμπορευτούν το κεράσι ώστε να μην πωλείται το κεράσι χύμα αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα θέματα.

Ο βουλευτής αφού επισήμανε την απόλυτη ανάγκη ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και του δασολογίου, ως αναντικατάστατα εργαλεία για την χάραξη αναπτυξιακής και χωροταξικής πολιτικής, παρότρυνε τους αγρότες του Αρχαγγέλου και των άλλων ορεινών χωριών της Πέλλας να κάνουν έγκαιρα ( μέχρι τον Φεβρουάριο) τις αιτήσεις στο Δασαρχείο για την εξαγορά ή παραχώρηση κατά χρήση ( που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο) εκχερσωμένων πριν το 2007 δασικών εκτάσεων για να μπορέσουν να τις δηλώσουν στον ΟΣΔΕ.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε το φτηνότερο και με τον καλύτερο διακανονισμό τίμημα για να μπορέσουν οι αγρότες να γίνουν κάτοχοι ή να έχουν εμπράγματο δικαίωμα πάνω στις εκτάσεις που δεκαετίες καλλιεργούν. Για να μπορούν να τις κληρονομούν στους απογόνους τους.

Ακόμη ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν να γράφονται τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις των ζημιών των όψιμων κερασιών.

Ακόμη ανέφερε τις ενέργειες του σχετικά με το πρόβλημα αγροτών στον οικισμό των Τριών Ελάτων καθώς και κινήσεις για την αντιμετώπιση με τον προσφορότερο τρόπο του προβλήματος του συνεταιρισμού.

Ο Δασάρχης Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαδικασίες αιτήσεων εξαγοράς και παραχώρησης κατά χρήση των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, τον τρόπο υπολογισμού του τιμήματος της εξαγοράς ( για εκτάσεις που εκχερσώθηκαν πριν το 1975) ή της παραχώρησης χρήσης ( ανεξάρτητα πότε εκχερσώθηκε πριν το 2017), απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν διάφορες περιπτώσεις και τους χρόνους που πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για να δηλωθούν οι εκτάσεις στον ΟΣΔΕ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *