Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

«Να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αριδαίας»

Αναφορά με την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Στην επιστολή, το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Κ.Υ.Α.) περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί να περιέλθει το Κέντρο Υγείας, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί όπως πρέπει στην αποστολή του.

Μεταξύ άλλων το Σ.Ε.Κ.Υ.Α. αναφέρει: Αποδυνάμωση του προσωπικού, ανεπαρκή στελέχωση (μόνον δύο γιατροί) της καθημερινής εφημερίας, υπολειτουργία του παιδιατρικού, μεγάλες ελλείψεις νοσοκομειακού υλικού, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του μικροβιολογικού και ακτινολογικού, ασθενοφόρα που συχνά ακινητοποιούνται ελλείψει ¨σέρβις¨ και ανταλλακτικών.

Αναφέρονται ακόμη στην πλήρη εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων, κλιματισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, καθαριότητας κλπ, που εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους.

Με την κατάθεση της αναφοράς με την επιστολή των εργαζομένων, ο πρώην Υπουργός καλεί την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες παροχής υπηρεσιών περίθαλψης.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 27/11/2017

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *