Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

«Το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας θα γίνει, είτε το θέλουν είτε όχι»!

Το θέμα της υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου για την Πρωτεύουσα αλλά και για ολόκληρο τον Νομό μας, την κατασκευή νέου Αθλητικού Κέντρου στ θέση ¨Τσαϊρ Πασά¨ στην Έδεσσα, επανέφερε με νέα Ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του έργου συνολικής δαπάνης έξη (6) εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε το 2009 από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (απόφαση ΣΑΕ016 ΤΡΟΠ1) στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και με διασφαλισμένη επιπλέον πίστωση 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του τον ίδιο χρόνο. Αλλά η διαδεχθείσα την Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ¨πάγωσε¨ την κατασκευή ακυρώνοντας στην ουσία την υλοποίηση του έργου.

Με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις Καρασμάνη, το έργο επανεντάσσεται και προτάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό 2014ΣΕ01600045, με φορέα χρηματοδότησης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Έδεσσας. Δυστυχώς, και η σημερινή Κυβέρνηση ακύρωσε την κατασκευή του έργου – καταρρακώνοντας κάθε έννοια της ¨συνέχειας του κράτους¨ σε μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα.

Σε Ερώτηση που ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε τον Ιούνιο του 2016, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού απάντησε αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο είχε όντως ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2014 (με κωδικό 2014ΣΕ01600045/24-12-14), και με διασφαλισμένα 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του. Και είχε δεσμευτεί ότι, ¨θα διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης του έργου σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Με την τελευταία Ερώτηση που κατέθεσε στις 30 Νοεμβρίου (1657/30.11.2017) καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και, με την ευκαιρία του εν όψει Νέου Προϋπολογισμού και του νέου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ξεκινά τον Ιανουάριο 2018, να εντάξουν το νέο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας. Ένα έργο που αποτελεί αίτημα πολλών ετών και θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε πολλούς τομείς (αθλητικό, χωροταξικό, περιβαλλοντικό, κυκλοφοριακό, πολιτιστικό, τουριστικό κλπ), όχι μόνον την Πρωτεύουσα που σήμερα ασφυκτιά, αλλά και ολόκληρο τον Νομό Πέλλας.

Ο πρώην Υπουργός, ο οποίος παρακολουθεί ¨συνεχώς και από κοντά¨ την εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το μεγάλο θέμα, διαβεβαιώνει τους συντοπίτες μας, ότι το νέο Αθλητικό Κέντρο της Έδεσσας θα γίνει, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι!

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΘΕΜΑ: «Εντάξτε στις Δημόσιες Επενδύσεις του 2018 το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας»!



Έχουν περάσει τρία χρόνια από την ένταξη το 2014 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), της κατασκευής του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας – ενός έργου εξαιρετικά σημαντικού τόσο για την πόλη όσο και για ολόκληρο το Νομό μας!

Σε απάντηση σχετικής Ερώτησης του υπογράφοντα, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2016, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνώρισε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε όντως ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2014 (με κωδικό 2014ΣΕ01600045/24-12-14), και με διασφαλισμένα 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του. Δεσμεύτηκε δε ότι, ¨θα διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης του έργου σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Συνεπώς:

ΕΠΕΙΔΗ, όπως ζήτησε η τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τον Δήμο, μαζί με τη σύμβαση για το έργο υποβλήθηκαν και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα (σχέδια, τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμός κλπ)…

ΕΠΕΙΔΗ, τα ζητηθέντα έγγραφα υποβλήθηκαν αλλά, παρά την προαναφερθείσα δέσμευση από τον τότε Υπουργό, το έργο δεν το εντάξατε, όπως δεσμευτήκατε, στο τρέχον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (του 2017) – αν και περίσσεψαν πάνω από τα μισά κονδύλια που έμειναν αναξιοποίητα…

ΕΠΕΙΔΗ, είμαστε στο κατώφλι της νέας χρονιάς… Έχει κατατεθεί και ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Προϋπολογισμός για το 2018… Σας δίνεται επομένως η δυνατότητα και η ευκαιρία, να ανταποκριθείτε στη δέσμευση για ένταξη και υλοποίηση του έργου… Ενός έργου που είναι αίτημα πολλών ετών για να λύσει σε μεγάλο βαθμό προβλήματα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά εξ αιτίας των οποίων ασφυκτιά η Πρωτεύουσα, του Νομού μας…

ΕΠΕΙΔΗ, το έργο συνιστά και λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της πόλης ( και τούτο διότι θα παραδώσει ελεύθερα στους κατοίκους τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει σήμερα το παλιό στάδιο και θ’ ανακουφίσει σημαντικά την πρωτεύουσα του Νομού ).

ΕΠΕΙΔΗ, ακόμη η αποσυμφόρηση της πόλης θα δώσει διέξοδο προς τον παραδοσιακό οικισμό « Βαρόσι » και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας.

ΕΠΕΙΔΗ, η δημιουργία του αθλητικού κέντρου αποτελεί αίτημα ετών των κατοίκων της πρωτεύουσας και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 75 στρέμματα έξω από τον αστικό χώρο της πόλης.

ΕΠΕΙΔΗ, ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, να ακυρώνονται αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης – να καταλύεται δηλαδή στην ουσία η αρχή της ¨συνέχειας του Κράτους¨…

ΕΠΕΙΔΗ, προ ενός και πλέον έτους, η τότε ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί να εντάξει το έργο σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ και καλούνται να μας ενημερώσουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

Αν προτίθενται να εντάξουν την κατασκευή του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ξεκινά τον Ιανουάριο, στα πλαίσια του Προϋπολογισμού για το 2018…



Ο ΕΡΩΤΩΝ

Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας ​

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *