Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για το φυσικό αέριο σε όλη την Πέλλα

Tις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τους Δημάρχους και τους φορείς της Πέλλας μαζί με την διοίκηση της Δ.Ε.Δ.Α.

Ο βουλευτής ζήτησε την συνεργασία όλων για την ένταξη και των διανομών φυσικού αερίου της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας ( μετά την παράδοση των μελετών κόστους – οφέλους από την ΔΕΔΑ σε δυόμιση μήνες ) στον σχεδιασμό 2019- 2023 στον οποίο έχουν τεθεί ήδη τα Γιαννιτσά

Ακόμη ζήτησε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ταχύτερη δυνατή έναρξη κατασκευής του δικτύου διανομής στις 6 πόλεις, στις οποίες υπάρχει ήδη έγκριση, μεταξύ των οποίων και τα Γιαννιτσά

Τα έργα διανομής φυσικού αερίου χρηματοδοτούνται κατά 50% από το ΠΕΠ, κατά 40% δάνειο από την ΕΤΕπ και 10% ίδια συμμετοχή της Δ.Ε.Δ.Α.

Ο Γιάννης Σηφάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας χαιρέτησαν ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για όλη την Κεντρική Μακεδονία την εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας που δημιουργεί σημαντικές δυνατότητες για την παροχέτευση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Ακόμη η άμεση ανταπόκριση της Δ.Ε.Δ.Α., η οποία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του δικτύου της, με εκκίνηση των μελετών κόστους –οφέλους για Έδεσσα – Σκύδρα – Αριδαία και Νάουσα ( που θα παραδοθούν σε 2,5 μήνες) είναι προς την θετική κατεύθυνση και συμβαδίζει με την θέση της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης όσο γίνεται περισσότερων πολιτών σε φτηνό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο.

Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ήταν θετική σε όλα τα προαναφερόμενα.

Ο βουλευτής θα ενημερώσει άμεσα τους φορείς της Πέλλας για τις θετικές εξελίξεις που ξαναβάζουν την Πέλλα στους Εθνικούς σχεδιασμούς μετά από πολλές δεκαετίες που ήταν καταδικασμένη στο περιθώριο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *