Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Οι "Διασώστες" του ΙΕΚ Έδεσσας "επί το έργον"...

"Ανεβάζουν" τους ρυθμούς στην εκπαίδευση τους οι σπουδαστές του τμήματος "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Μετά από το Α' Εξάμηνο σπουδών όπου προσεγγίστηκαν θεωρητικά οι βασικές έννοιες της ειδικότητας, ήρθε η ώρα της πρακτικής εφαρμογής. 
 
Την Πέμπτη 15/3/2018 αρχικά, κατέφθασε όχημα του ΕΚΑΒ στην αυλή του ΕΠΑΛ Έδεσσας, όπου οι εκπαιδεύτριες κ. Γιακουμή Α. και Κυρμάνογλου Ε. έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού και των βασικών λειτουργιών του ασθενοφόρου. Ακολούθως, την επόμενη μέρα, μετέβησαν στη μονάδα του ΕΚΑΒ, στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Εδέσσης, όπου με την βοήθεια του εκπαιδευτή τους κ. Στανίση Π. αλλά και άλλων μελών του ΕΚΑΒ, έκαναν προσομοιώσεις πρόσδεσης και μεταφοράς τραυματιών εντός του οχήματος, και αναλύθηκαν οι σημαντικές λεπτομέρειες της κρίσιμης αυτής διαδικασίας. 
 
Στη συνέχεια, οι σπουδαστές μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Εδέσσης όπου η εκπαιδεύτρια του τμήματος και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Ταμβίσκου Έφη, προέβη σε αναλυτική παρουσίαση του φαρμακευτικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για να σωθούν ζωές. Έτσι, οι μελλοντικοί ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ της περιοχής μας, γνώρισαν από κοντά τις πραγματικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της ειδικότητάς τους, και συνειδητοποίησαν από "πρώτο χέρι" την κρίσιμη συμμετοχή τους σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΔΙΕΚ Έδεσσας, ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ, για την παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς όφελος της αρτιότερης κατάρτισης των σπουδαστών μας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *