Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η σφαγή του Αφρίν: Αίμα, θάνατος και φρίκη μετά την άλωση της κουρδικής πόλης από τους Τούρκους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Βασανιστήρια, σφαγή αμάχων και βανδαλισμοί από τους Τούρκους εισβολείς στην Αφρίν - Η τουρκική σημαία κυματίζει στο κέντρο της πόλης - Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του Ερντογάν


Η τουρκική σημαία κυματίζει πλέον στην πόλη της Αφρίν: έπειτα από τη δίμηνη επίθεση η Τουρκία και οι Τουρκομάνοι σύμμαχοί της στη Συρία εκπλήρωσαν τον σκοπό τους εκδιώκοντας τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που είχαν εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).


«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» στο Αφρίν, ανακοίνωσε χθες (18/3) ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν. «Το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται εντελώς υπό τον έλεγχο των Τουρκομάνων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην της βορειοδυτικής Συρίας» επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι της Συρίας υποσχέθηκαν να πολεμήσουν για την απελευθέρωση ολόκληρης της περιοχής του Αφρίν. Η τοπική κουρδική διοίκηση της περιοχής του Αφρίν υποσχέθηκε ότι οι κούρδοι μαχητές θα γίνουν «διαρκής εφιάλτης» για τον τουρκικό στρατό και τους σύρους αντάρτες στον θύλακα. «Η αντίσταση στο Αφρίν θα συνεχισθεί μέχρι την απελευθέρωση όλων των εδαφών».

Τις τελευταίες ημέρες, η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους προς την πόλη προκάλεσε μαζική έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, όπως ακριβώς και στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού πολεμούν τις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών. Σύμφωνα μάλιστα με φωτογραφίες, αλλά και μαρτυρίες οι τουρκικές δυνάμεις δεν δίστασαν να κατεδαφίσουν αγάλματα και μνημεία που συνδέονται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης Αφρίν.



Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεση εναντίον της Αφρίν, καθώς και 400 Σύροι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του έχουν σκοτωθεί 46 στρατιώτες και 225 έχουν τραυματισθεί, αν και οι αριθμοί αυτοί αμφισβητούνται.

Με την σχεδόν ολική πολιορκία της πόλης τις τελευταίες ημέρες, ενισχύθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές και ο βομβαρδισμός του πυροβολικού. Από τα πυρά των Τούρκων τουλάχιστον 280 άμαχοι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας.



Προσπαθώντας να διαφύγουν από την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων, περί τις 250.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη της Αφρίν ακολουθώντας έναν διάδρομο προς νότον που οδηγεί προς τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη ή προς ζώνες υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.




Ποιος θα είναι όμως ο επόμενος στόχος του «Σουλτάνου», ο οποίος έχει πάρει «φόρα» μπροστά στην απραξία τη διεθνούς κοινότητας για τις σφαγές κατά των Κούρδων;



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει στις 26 Ιανουαρίου να διευρύνει και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας, καθ' όλο το μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και μέχρι το Ιράκ προς ανατολάς, την τουρκική επίθεση που διεξάγεται εναντίον του θύλακα του Αφρίν με στόχο να εξαλειφθεί κάθε παρουσία μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική, παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ είναι εκείνοι που «καθάρισαν» έπειτα από πολύμηνες και σκληρές μάχες τις περιοχές που ελέγχουν από τους σκληρούς τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.



Μιλώντας προς επαρχιακούς αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε πως μετά τη συνεχιζόμενη επιχείρησή του στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσει» τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά της Αφρίν και όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των κούρδων πολιτοφυλάκων.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *