Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Unicef: Κάθε 39 δευτερόλεπτα ένα παιδί, κάτω των 5 ετών χάνει τη ζωή του από πνευμονία

Η πνευμονία ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 800.000 παιδιών κάτω των 5 ετών, παρότι πρόκειται για μια ιάσιμη ασθένεια η οποία συνήθως μπορεί να προληφθεί, προειδοποίησαν σήμερα έξι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Unicef.

Unicef: Να αυξηθούν οι επενδύσεις σε εμβόλια

Σε έκθεσή τους, στην οποία χαρακτήρισαν την πνευμονία «ξεχασμένη επιδημία», η Unicef, που προσφάτως προειδοποίησε και για την «αναζωπύρωση» της ιλαράς, η Save the Children και ακόμη τέσσερις οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά κάλεσαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν τις επενδύσεις σε εμβόλια προκειμένου να προληφθεί η ασθένεια και σε ιατρικές υπηρεσίες και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί.
Τι αναφέρουν ΠΟΥ και Unicef για την πνευμονία

«Η πνευμονία κόστισε τη ζωή σε περισσότερα από 800.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πέρυσι, δηλαδή ένα παιδί κάθε 39 δευτερόλεπτα», προειδοποίησαν.

«Οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν παιδιά κάτω των 2 ετών, από τα οποία σχεδόν τα 153.000 βρίσκονται στον πρώτο μήνα της ζωής τους», τόνισαν.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πνευμονία ευθύνεται για το 15% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών παγκοσμίως.
Ξεχασμένη παγκόσμια επιδημία

«Πρόκειται για μια ξεχασμένη παγκόσμια επιδημία, η οποία απαιτεί άμεση, διεθνή απάντηση. Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν λόγω έλλειψης εμβολίων, αντιβιοτικών και θεραπείας με οξυγόνο», κατήγγειλε ο Κέβιν Ουάτκινς της Save the Children.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τις οργανώσεις που συνέταξαν την έρευνα αυτή, περισσότεροι από τους μισούς θανάτους παιδιών εξαιτίας της πνευμονίας καταγράφονται σε πέντε χώρες: τη Νιγηρία, την Ινδία, το Πακιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Αιθιοπία.
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *