Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδρύεται στην Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο "ΕΑΜ" (Σαν σήμερα 27/9)

1940 Η ναζιστική Γερμανία, η φασιστική Ιταλία και η αυτοκρατορική Ιαπωνία υπογράφουν σύμφωνο συμμαχίας, που έμεινε στην ιστορία ως «Άξων».

1984Πεθαίνει ο Χρόνης Εξαρχάκος, κωμικός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου

1956στην ελληνική Βουλή έφτασε το σκάνδαλο της βασιλικής κρουαζιέρας στην Κέρκυρα που έγινε πριν ένα μήνα, την οποία διοργάνωσε η βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και συμμετείχαν -εκτός από το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας- περίπου 110 πρίγκιπες και μαρκήσιοι. Αν και επίσημος στόχος της κρουαζιέρας, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 140.000 δολάρια, ήταν η τουριστική προβολή της χώρας, από πίσω κρυβόταν η πρόθεση να γνωριστούν οι βασιλικές οικογένειες και να δημιουργηθούν συνοικέσια.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 27/9
 
1943 Ο Καναδός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Randy Bachman (Randolph Charles Bachman) γεννήθηκε στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα του Καναδά. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Guess Who και γνώρισε μαζί τους επιτυχία τις δεκαετίες '60 και '70. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Shakin' All Over", "Laughing", "No Time", "American Woman" κ.α.
 
1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός Meat Loaf (Marvin Lee Aday) γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας. Πρωτογνώρισε επιτυχία το 1977 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Bat Out of Hell" και ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ της τριλογίας "Bat Out of Hell II: Back Into Hell" (1993) και "Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose" (2006), με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Two out of Three Ain't Bad", "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" κ.α.
 
1986 Ο Αμερικανός μπασίστας Cliff Burton (Clifford Lee Burton 1962-1986) και μέλος των Metallica απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών, όταν το πούλμαν του συγκροτήματος ενεπλάκη σε ατύχημα στο Dörarp της Σουηδίας. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1982 και συμμετείχε στα άλμπουμ "Kill 'Em All", "Ride the Lightning" και "Master of Puppets". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2009.
 
Αθλητισμός 27/9
 
1908 Ιδρύεται στο Flint του Michigan η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, σαν θυγατρική της Buick, από τον William C. Durant. Το 1911 ο Durant μαζί με τον Louis-Joseph Chevrolet θα ιδρύσουν την Chevrolet Motor Car Company, η οποία στις 2/5/1918 θα εξαγοραστεί από την General Motors
1923 Διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι 20οι Πανιώνιοι Αγώνες με διοργανωτή τον Πανιώνιο και συμμετέχοντες από την Πόλη και την Αίγυπτο

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *