Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκλονιστική επιστολή μικροομολογιούχου στον Σαμαρά!

Εμπιστεύτηκαν το κράτος και είδαν τις καταθέσεις τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται εν μια νυκτί μετά το κούρεμα του PSI.

«Δεν φοβούνται εμάς, δεν φοβούνται ούτε τον ίδιο το Θεό. Κοντεύουμε να πνιγούμε, δεν αντέχουμε άλλο στο ποτάμι, το νερό είναι παγωμένο. Ο Βενιζέλος μας έριξε σχοινί να μας σώσει, αλλά το μετάνιωσε και το τράβηξε πίσω. Μας πήρατε τα πάντα, το ψωμί μας, την τιμή μας, την υγεία μας».

Ο μικροομολογιούχος Δημήτρης Κουτούλας περιγράφει την οργή, το θυμό αλλά και την απόγνωση που έχουν περιέλθει αυτός και οι υπόλοιποι μικροομολογιούχοι με μια συγκλονιστική επιστολή, με αποδέκτες τον Αντώνη Σαμαρά, υπουργούς και βουλευτές.

«Μας πήρατε τις οικονομίες μας μέσα σε μία νύχτα κρυφά και παράνομα. Παρακαλούμε τον πρωθυπουργό και όλους τους αρμοδίους να μας βγάλουν από το ποτάμι, πριν μας καταπιεί η θάλασσα και να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία. Εδώ και δύο χρόνια, κάναμε πολύ μεγάλη υπομονή, περνώντας δύσκολες ημέρες. Από τις αποταμιεύσεις αυτές, άλλοι πλήρωναν δάνεια, άλλοι έπαιρναν τα φάρμακά τους, άλλοι το ψωμί τους και τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Δεν σκέφτηκε κανείς πως θα τα βγάλουμε εμείς πέρα. Οι αποταμιεύσεις μας ήταν ποτισμένες με αίμα και ιδρώτα ούτε κλεμμένες ούτε μίζες ούτε χρήματα από κομπίνες.

Εμπιστευτήκαμε τις ελληνικές τράπεζες και δεν βγάλαμε τα λεφτά στο εξωτερικό, γιατί είμαστε πραγματικοί Έλληνες, με πίστη, φιλότιμο και μπέσα.Πού πήγαν όλα αυτά, στα σκουπίδια;», γράφει ο κ. Κουτούλας.

«Φτάνει πια, όχι άλλες υποσχέσεις και ψέματα. Ας μας δώσουν τους δικούς τους μισθούς, τις οικονομίες τους, που είναι πολύ περισσότερες από τα δικά μας τα ψίχουλα, να νιώσουν αυτά που περνάμε, όλοι εμείς που βρεθήκαμε, χωρίς τίποτα.
Αγράμματος άνθρωπος της παλιάς γενιάς είμαι, που μετρούσαμε τα νούμερα με ξυλάκια και σπιρτόξυλα, όχι με τα σημερινά μέσα, πατώντας τα ψυχρά κουμπιά. Έχω ελπίδα στο Θεό ότι θα δικαιωθούμε», ξεσπάει μέσα από την επιστολή του.

Πηγή: δημοκρατία

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *