Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ποδοσφαιρικά σωματεία της Πέλλας

Σε κατάσταση απόγνωσης τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Πέλλας προχωράνε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, για την αναβολή των πρωταθλημάτων λόγο σφραγίσματος των γηπέδων με απόφαση της πολιτείας !

Κινητοποίηση ετοιμάζουν για αύριο Παρασκευή τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Πέλλας με αφορμή την αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων, λόγο των γνωστών προβλημάτων αδειοδότησης των γηπέδων. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από αριθμό ομάδων οι οποίες επικοινωνώντας μεταξύ τους σε όλο το νομό Πέλλας συμφώνησαν ομόφωνα αύριο Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. να πραγματοποιήσουν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πέλλας δίνοντας ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προς κάθε αρμόδια αρχή για να λυθεί το πρόβλημα των γηπέδων.

Επικοινωνώντας με ορισμένα από αυτά τα σωματεία μας δήλωσαν οι εκπρόσωποι τους, ότι από την όλη κατάσταση χαμένα είναι μόνο τα αθλητικά σωματεία στα οποία τρέχουν μία σειρά από οικονομικές και αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα οποία συντηρούν και κρατούν ΄΄ζωντανά΄΄ κάποιοι ΄΄ήρωες΄΄ παράγοντες εθελοντικά με προσωπικό τους οικονομικό κόστος, ενώ η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι τα γήπεδα που η ελληνική πολιτεία έκλεισε λόγο μη αδειοδότησης και τα οποία κατασκεύασε η ίδια για να τα περάσει αργότερα στους δήμους, συντηρούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ίδιες τις ομάδες και τους παράγοντες τους ! Έτσι λένε τα σωματεία ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση μέσα στις επόμενες μέρες πρόθεση τους είναι να παραδώσουν τα δελτία και τις σφραγίδες στις αρμόδιες αρχές .

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το πρόβλημα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πανελλαδικό αλλά μόνο στον νομό Πέλλας οι Δήμοι, η Αστυνομία, εφαρμόζουν αυτήν την στιγμή την απόφαση της ελληνικής πολιτείας για σφράγισμα τους, όταν σε όλους τους άλλους νομούς τα πρωταθλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και εξελίσσονται ομαλά.

Στον νομό μας εφόσον επιλέξουν τα σωματεία να διεξαχθούν οι αγώνες με δική τους ευθύνης, αφού όπως είπαμε τα γήπεδα είναι σφραγισμένα με απόφαση της Αποκεντρωμένης, κινδυνεύουν οι παράγοντες των ομάδων αλλά και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού των Δήμων, να βρεθούν κατηγορούμενοι καταθέτοντάς τους μήνυση η Αστυνομία και εύλογα, για παράβαση των αποφάσεων της πολιτείας !

Από την πλευρά της η Ε.Π.Σ. Πέλλας με την οποία επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της κ. Άλκη Νουσηκύρου μας δήλωσε ότι πραγματικά είναι σε μεγάλη απόγνωση τα σωματεία τα οποία είναι και τα μοναδικά που δεν έχουν ευθύνη όπως και η Ε.Π.Σ., όταν μάλιστα ότι πολύ έγκαιρα την περασμένη άνοιξη, από την περυσινή ποδοσφαιρική σεζόν ακόμα, με έγγραφα που απέστειλε η Ε.Π.Σ. προς τους 4 Δήμους του νομού, τους εφιστούσαμε την προσοχή τους για το πρόβλημα που θα ερχόταν τους επόμενους μήνες, προτρέποντας τους να δώσουν έγκαιρα λύση με την έκδοση των απαιτούμενων οικοδομικών και πυροσβεστικών αδειών, ώστε να πάρουν στην συνέχεια την άδεια λειτουργίας οι αθλητικοί χώροι.

Είναι γνωστό βέβαια ότι δόθηκε από τις 13 Αυγούστου, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού παράταση μέχρι της 31 / 12/ 2013 να τακτοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα, απόφαση όμως που δεν κάλυπτε τις περιπτώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες είχε ήδη εκδοθεί απόφαση σφράγισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εξού και τα προβλήματα σήμερα με τα γήπεδα του νομού μας, αφού για παρά πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις ( Κρύας Βρύσης, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Σκύδρας κ.α.) υπήρχαν αποφάσεις προγενέστερα !

Τις τελευταίες μέρες βέβαια έντονη ήταν η κινητικότητα των Δήμων και των δήμαρχων συγκεκριμένα, οι οποίοι μάλιστα επισκέφτηκαν και τον ίδιο τον Υφυπουργό κ. Ανδριανό μέσα στην εβδομάδα όπως ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος εκθέτοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, εξασφαλίζοντας την δέσμευση του υφυπουργού ότι τις επόμενες ώρες θα βγει υπουργική απόφαση που θα δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα !

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς το πρόβλημα και οι αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές, με την πολιτεία χωρίς να λαμβάνει μια σειρά παραμέτρους να βγάζει αποφάσεις, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και τον αθλητισμό ιδιαίτερα μάλιστα τον ερασιτεχνικό !

Με άλλα λόγια σήμερα με την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνει όλη η Ελληνική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση, θυμήθηκαν οι κύριοι της κυβέρνησης να τακτοποιηθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μία σειρά από λάθη και παραλήψεις που οι ίδιοι (οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ) δημιούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια !



Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

πηγη:karatzova

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *