Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογραφή νέων έργων LEADER από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και πολιτιστικούς συλλόγους

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η στήριξη του πολιτισμού γίνεται πραγματικότητα με νέες προοπτικές για την Π.Ε. Πέλλας

Πέντε νέα έργα στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκαν σήμερα (27/9) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και της Δημοτικής Επιχείρησης «Καταρρακτών» της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα επόμενα έργα:

· Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελιών, Αμπελιώτικα 2013-Βαλκανικό Φεστιβάλ, προϋπολογισμού 15.308 ευρώ.

· Ποντιακός Σύλλογος «Υψηλάνται» Δυτικού Πέλλας, Ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια» και εκδηλώσεων του Αγίου Σωφρονίου, προϋπολογισμού 17.306,25 ευρώ.

· Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αθήρων, Ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθήρων και προμήθεια παραδοσιακών στολών, προϋπολογισμού 13.843,82 ευρώ.

· ΔΗΚΕΔΕ (Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Φλαμουριάς και Δρόμοι Περιβολιών, συνολικού προϋπολογισμού 117.688,43.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων και της δημοτικής επιχείρησης εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η χρηματοδότηση έργων πολιτισμού δημιουργεί νέες προοπτικές για την Π.Ε. Πέλλας. Πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής στάθμης που προβάλλον τον τόπο μας και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξή του. Συνήθως οι πολιτιστικοί σύλλογοι πασχίζουν να βρουν χορηγούς για την οργάνωση των εκδηλώσεών τους οι οποίοι σήμερα, στην εποχή της κρίσης, αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και με μικρά ποσά. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και οι πολύ αξιόλογες προτάσεις που υποβλήθηκαν, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας σε συνδυασμό και με την τουριστική ανάπτυξη. Καλή δύναμη σε όλους για την υλοποίηση των δράσεων».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *