Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς»

Ο φόβος της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων πριν από τον Μάιο, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο μέρος συνέντευξης στην Αυγή, με τον τίτλο: «Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ο ίδιος ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα, σημιεώνοντας: «Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που θα δημοσιευτεί την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς με στόχο την αντικατάσταση του Μνημονίου, το οποίο όπως λέει, θα ακυρώσει ο λαός.

Μιλάει για Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, και νέο φορολογικό σύστημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει μεταξύ άλλων για την ανάγκη επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, όπως λέει, με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.




Πηγή: ΑΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *