Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι Νικς κατέβασαν σημαίες των Σκοπιανών! PICS

Μήνυση στους Νιου Γιορκ Νικς αναμένεται να καταθέσουν Σκοπιανοί θεατές, που βρέθηκαν σε αγώνα των Χοκς ενάντια στην ομάδα του «Μεγάλου Μήλου», καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποι του γηπέδου τους ανάγκασαν να κατεβάσουν και να κρύψουν τις σημαίες της χώρας τους.

Ένα πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα στον χθεσινοβραδινό (17/11) αγώνα μεταξύ των Ατλάντα Χοκς και των Νιου Γιορκ Νικς, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας mkd.mk, θεατές της γειτονικής χώρας, βρέθηκαν στο γήπεδο με σημαίες, προκειμένου να αποθεώσουν τον Πέρο Άντιτς. Οι Σκοπιανοί, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, εκτός από την σημαία της ΠΓΔΜ, «ανέμιζαν» και σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας.

Όπως φάνηκε, το γεγονός αυτό δεν άρεσε στους ανθρώπους των Νικς, οι οποίοι έδωσαν εντολή να κατέβουν άμεσα οι σημαίες και να μην ξαναεμφανιστούν.. Όπως υποστηρίζει μάλιστα το δημοσίευμα, οι «θιγμένοι» Σκοπιανοί, αναμένεται να κάνουν μήνυση στους Νικς για το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς θεωρούν πως δεν έκαναν κάτι παράνομο, ενώ υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη πράξη των Νικς, προσβάλει το εθνικό τους σήμα.

Πάνω από 100 άτομα έδωσαν το παρόν στο «Madison Square Garden», γεγονός παράξενο, αν σκεφτεί κανείς, πως στις συγκεκριμένες θύρες του γηπέδου, τα φθηνότερα εισιτήρια κοστίζουν 110 δολάρια. Μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν, πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πριμ του κράτους σε πολίτες, προκειμένου να δώσουν το παρόν σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σε μια προσπάθεια προβολής της χώρας τους. Τρανό παράδειγμα οι αγώνες της ΠΓΔΜ στα Ευρωμπάσκετ του 2011 και 2013, όταν σε κάθε αναμέτρηση, βρίσκονταν στο γήπεδο πάνω από 1000 υποστηρικτές.

Ο Πέρο Άντιτς είναι ο πρώτος παίκτης που προέρχεται από την ΠΓΔΜ που καταφέρνει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και σίγουρα οι συμπατριώτες του είναι πολύ υπερήφανοι για αυτόν. Παρόλα αυτά, εθνικιστικές πράξεις σαν και αυτές, όπως φαίνεται είναι κατακριτέες στο ΝΒΑ, κάτι που φαίνεται από την αντίδραση των ανθρώπων των Νιου Γιορκ Νικς.


πηγή:basketplus.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *