Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γαλλία: Προωθείται πρόστιμο σε όσους αγοράζουν σ3ξ


Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πορνείας που προβλέπει την επιβολή προστίμων σε όσους αγοράζουν σ3ξουαλικές υπηρεσίες και όχι σε όσους τις
παρέχουν, θα συζητήσει το γαλλικό κοινοβούλιο.

Καθώς ο νόμος μέχρι σήμερα τιμωρούσε μόνο την άγρα πελατών και την μαστροπεία, αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πορνείας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί επικριτές που ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει στην παρανομία το εμπόριο του σ3ξ, σε μία χώρα με 40.000 εκδιδόμενα άτομα, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι από άλλες χώρες.

Το νομοσχέδιο, που αποτελείται από είκοσι περίπου άρθρα, έχει στόχο την αντιμετώπιση των δικτύων μαστροπείας και την παροχή βοήθειας στα εκδιδόμενα άτομα που επιθυμούν να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους. Προβλέπεται επίσης η ενημέρωση των πελατών για τις συνθήκες εξάσκησης της πορνείας μέσω σεμιναρίων αντίστοιχων με εκείνα που πραγματοποιούνται για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Μία παρόμοια προσέγγιση με την Γαλλία είχε υιοθετήσει η Σουηδία το 1999. Από τότε τα ποσοστά των εκδιδόμενων στον δρόμο στις μεγαλύτερες σουηδικές πόλεις μειώθηκαν κάθετα. Αντίθετα στη Νορβηγία και τη Δανία αυξήθηκαν.

Αντιθέτως, η νομική προσέγγιση της Γερμανίας αφαίρεσε το στίγμα από την πορνεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα 400.000 εκδιδόμενα άτομα, αριθμός δεκαπλάσιος από τη Γαλλία.



Πηγή: ΑΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *