Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει όταν δυο μαϊμούδες που κάνουν την ίδια δουλειά αμείβονται διαφορετικά – Εκπληκτικό βίντεο

Ενα πρωτότυπο πείραμα αποκαλύπτει με αποστομωτικό τρόπο πως η αντίληψη της αδικίας είναι πανίσχυρη και προκαλεί πάντα αντιδράσεις. Στο πείραμα πρωταγωνιστούν
δύο μαϊμούδες.

Το αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάστηκε σε μια από τις γνωστές διαλέξεις του TED με τον ομιλητή Frans de Waal να μιλά για την ηθική συμπεριφορά των ζώων. Βλέπουμε δυο μαϊμούδες από το ίδιο κοπάδι, τοποθετημένες σε διπλανά κλουβιά που έχουν αναλάβει μια υποχρέωση: Παίρνουν μια πέτρα από το χέρι της ερευνήτριας και την τοποθετούν σε ειδικό σημείο και ως ανταμοιβή παίρνουν ένα κομμάτι αγγούρι. Μετά από λίγο και ενώ κάνουν κανονικά το χρέος τους οι μαϊμούδες, η ερευνήτρια αποφασίζει να δίνει στην μία αγγούρι και στην άλλη γλυκό σταφύλι. Οταν το αντιλαμβάνεται η πρώτη μαϊμού αντιδρά οργισμένα... Το σημείο με την αντίδραση αρχίζει από το 1.20 λεπτό.





Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *