Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Ούτως ή άλλως έχουμε εκλογές τον Μάιο»

Τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που προσδίδει στις δημοτικές, περιφειακές κα ιευρωεκλογές εκλογές του Μαΐου 2014 επισήμανε ο κ. Αλ. Τσίπρας την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση των απολυμένων εργαζομένων της ΕΤ3 στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως
«οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 είτε το θέλουν είτε όχι» και συμπλήρωσε: «Τότε θα έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και σε αυτή την κάλπη θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια κατά των μνημονιακών πολιτικών».

Πέραν αυτού πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος πως ακόμη νωρίτερα θα στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές και σημείωσε σχετικώς, υπονοώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι αποτέλεσμα της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα: «Εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν;».

Κατά τον κ. Τσίπρα ακόμη και η τρόικα «έχει καταλάβει πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει», εκτίμηση την οποία στήριξε στο σκεπτικό ότι οι δανειστές θεωρούν πως τώρα «είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα και γιαυτό εμμένουν σε σκληρά μέτρα, ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει».

Το ερώτημα για τις συμμαχίες και ιδιαίτερα τη συζήτηση για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να το αποφύγει, με τη φράση «η μεγάλη συμμαχία είναι με τον λαό».

Τάχθηκε πάντως εκ νέου, έστω και εμμέσως κατά των μονομερών ενεργειών διαχείρισης του χρέους, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και η λύση να είναι ευρωπαϊκή, «γιατί οι μονομερείς ενέργειες θα συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη και είναι αυτό που φοβούνται».

Αυτή τη φορά μάλιστα εμφανίστηκε με ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα να αποκλείει την έξοδο από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας: «Ποιος θα αποφασίσει για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε;. Ο Σόιμπλε θα ακρωτηριάσει το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης;»



Πηγή: Το Βημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *