Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νέες μειώσεις στις συντάξεις!

Οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και Τραπεζών τα πρώτα θύματα των μειώσεων. Οι μειώσεις θα γίνουν άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποιο θα είναι το ποσοστό της μείωσης των συντάξεων. “Αίμα” ζητάει η τρόικα στο ασφαλιστικό για να σωθούν τα Ταμεία.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μείωση των συντάξεων σε ένα μικρό ποσοστό, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν.Οι τροικανοί απαίτησαν λύση εδώ και τώρα, και όχι σε βάθος χρόνου όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.Η μείωση λοιπόν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα είναι σταδιακή και δεν θα περιοριστεί στο 2,5% με 3% όπως πρότεινε η ελληνική πλευρά στο αρχικό σχέδιο.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε μειώσεις κοντά στο 8% και οι οποίες θα γίνουν εφάπαξ μέσα στο 2014.Όλα αυτά βέβαια για την κάλυψη της τρύπας που δημιουργείται από ένα άλλο μέτρο που ζητάει η τρόικα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα είναι 10% μεσοσταθμικά.Συνολικά οι εισφορές θα διαμορφωθούν στο 20% από 37,5% που είναι σήμερα.

Παράλληλα μελετάται και ο τρόπος ρύθμισης των οφειλών προς τα Ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 72 αντί σε 48 δόσεις. Η ελάχιστη δόση θα είναι 200 ευρώ και η μέγιστη 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση «νέα αρχή» για τα χρέη του 2013 θα μπορούν να ρυθμίσουν σε 12 δόσεις όχι μόνο τις οφειλές του πρώτου εξαμήνου αλλά όλου του έτους.Δύο παραμένουν τα φλέγοντα ζητήματα. Το ύψος του δημοσιονομικού κενού που δυστυχώς από 500 εκατ. ευρώ σε ανεβαίνει στα 1,2 δισ. Ευρώ απαιτώντας και αντίστοιχης αξίας μέτρα και η αξιολόγηση των μέτρων Βρούτση για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής από τους πιστωτές.

Βρούτσης: δεν θα γίνουν μειώσεις

Τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων επανέλαβε μιλώντας το πρωί σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει εντός του 2014 η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που θα ολοκληρωθεί έως το 2020, ενώ διευκρίνισε ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους έχει προβλεφθεί ήδη από τον νόμο Πετραλία.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, επίσης, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μέρος του εθνικού σχεδιασμού και δεν οφείλονται στις απαιτήσεις της τρόικας και σημείωσε, ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τίθεται οριστικά τέλος σε ένα «φαύλο και κατακερματισμένο», όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *