Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δ. Σταμενίτης :Άμεση λύση στο ζήτημα της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Επιστολή προς τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. απέστειλε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης ιατρών στην ψυχιατρική κλινική του

Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την μεταφορά ιατρών από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του: « Τη στιγμή που μιλάμε η κλινική λειτουργεί με 2 ιατρούς, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε αναμονή του διορισμού, με την έγκριση του οποίου θα μεταφερθεί στο Κιλκίς.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι πρακτικώς αδύνατο η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να μπορέσει να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών μόνο με έναν ιατρό.
Ως εκ τούτου σας ζητώ να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για τη μεταφορά ιατρών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια προκείμενου να καλυφθούν τα κενά και να αποφευχθεί το δυσάρεστο ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της κλινικής. Επιπρόσθετα να σας αναφέρω ότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα και για αυτό, οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό»
Παράλληλα ο κ. Σταμενίτης επικοινώνησε και με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης ενός επικουρικού ψυχίατρου ιατρού για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, γεγονός, που σαφώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά σε συνδυασμό με την μεταφορά των ιατρών από τα άλλα Νοσοκομεία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αναστολή της λειτουργίας της ψυχιατρικής.



πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *