Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

O Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποίησε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στο Μόναχο (Σαν σήμερα 8/11)

1901Βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη (Ευαγγελικά). Κατά τις συγκρούσεις σκοτώνονται 8 άνθρωποι και τραυματίζονται 70.

1916 Οι Σύμμαχοι αξίωσαν την αναχώρηση από την Ελλάδα των πρέσβεων του γερμανικού συνασπισμού. Παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ηλιοπούλου, μη ανεχόμενου επεμβάσεις στο έργο του.

1998ο Ιρακινός αντιπρόεδρος Ταρέκ Αζίζ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επαναλάμβανε τη συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ακύρωνε το πετρελαϊκό εμπάργκο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/11
 
1946 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roy Wood (Roy Adrian Wood) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα The Move, Electric Light Orchestra και Wizzard. Δημοφιλή τραγούδια του: "Night of Fear", "I Wish It Could Be Christmas Everyday" κ.α.
 
1949 Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια της blues-rock Bonnie Raitt (Bonnie Lynn Raitt) γεννήθηκε στο Μπούρμπανκ της Καλιφόρνια. Είναι κόρη του μεγάλου ηθοποιού του Broadway, John Raitt. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την δεκαετία του '70 με την διασκευή στο τραγούδι του Del Shannon "Runaway" αλλά σημείωσε εμπορική επιτυχία την δεκαετία του '90 με τραγούδια όπως τα "Nick of Time", "Something to Talk About", "Love Sneakin' Up on You" και "I Can't Make You Love Me". Στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει κερδίσει συνολικά εννέα βραβεία Grammy. Το Μάρτιο του 2000 το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Howlin' Wolf, Sippie Wallace, Jackson Browne, Bruce Springsteen, Lindsey Buckingham και Stevie Nicks (Fleetwood Mac) κ.α.
 
Αθλητισμός 8/11
 
1903 Γεννιέται στο Σαν Νταμιάνο ο Ιταλός αριστερός μπακ Λουίτζι Αλεμάντι (Luigi Allemandi). Πρωταθλητής κόσμου το 1934 έχασε τη θέση του στο επόμενο Μουντιάλ από τον Ουμπέρτο Καλιγκάρις. Έπαιξε 24 φορές στην εθνική ομάδα και υπήρξε ήρωας σε ένα από τα πρώτα σκάνδαλα δωροδοκίας στο ποδόσφαιρο το 1925. Πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 1978.
1913 Rudi HarbigΓεννιέται ο Γερμανός δρομέας μεσαίων αποστάσεων Ρούντολφ Χάρμπιγκ (Rudi Harbig). Πρωταθλητής Ευρώπης το 1938 στα 800μ και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. Το 1939 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ (46.0) και στα 800μ (1.46.6.), ενώ το 1941 κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.000μ (2.21.5). Σκοτώθηκε στην Ουκρανία στις 5 Μαρτίου 1944 στον πόλεμο με την ΕΣΣΔ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *