Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αθλητισμός: Μια ολόκληρη χρονιά σε 35 απίστευτα κλικ!

Ενθουσιασμός και τρόμος. Πόνος και χαρά. «Πτήσεις» που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και… πτώσεις με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα έχουν αποτυπωθεί στις 35 καλύτερες αθλητικές φωτογραφίες του 2013.

Μπορεί τα φιλμ να μετατράπηκαν σε ψηφιακές μηχανές και τα μέσα αποτύπωσης εικόνας να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, όμως η φωτογραφία παραμένει μια απ' τις πιο ιδιαίτερες μορφές τέχνης.

Ειδικά στον αθλητισμό, όταν ο φωτογράφος βρεθεί στο κατάλληλο σημείο για το «κλικ», αποτυπώνονται απίστευτες εικόνες.

Απολαύστε τις 35 καλύτερες φωτογραφίες του 2013 σε διάφορα αθλήματα όλου του κόσμου:


Ο Ντένις Όντιντσοφ «πατάει» σε ουρανοξύστη, μετά από ελεύθερη πτώση από 305 μέτρα στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.


Ο Στιβ Χόγκαν είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια γηπέδων της Βοστώνης σε αγώνες μπέιζμπολ. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του όμως, όταν ο Τόρι Χάντερ πήδηξε πάνω απ’ τα προστατευτικά και κατέκτησε κρίσιμο πόντο για τους Red Sox.


Με άλμα που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας ο Τρέι Μπερκ σκόραρε εντυπωσιακά, χωρίς βέβαια το… ταλέντο του στο εντυπωσιακό άλμα να είναι αρκετό για να σταματήσει το Λουισβάιλ να κατακτήσει το τρίτο του πρωτάθλημα στο NCAA.


Αν και φαίνεται να… υποφέρει, ο Μπρεντ Σίμπρουκ ουρλιάζει από ευχαρίστηση, μετά από το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του ματς κόντρα στο Ντιτρόιτ.


Μια απ' τις πιο... περίεργες ποδοσφαιρικές φωτογραφίες


«Πετάει» από χαρά ο Τζον Φαν Ντεν Μπρομ μετά τη νίκη της Άντερλεχτ επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ, στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου.


Σχεδόν… ακούγεται η κραυγή του Άνταμ Σκοτ, μετά τη κατάκτηση του Αυστραλιανού Μάστερ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Κάθε πρόσωπο και μια… ιστορία των τρόπων που μπορείς να αποφύγεις τη μπάλα σε ένα αγώνα μπέιζμπολ.


Ο Αλβάρο Σαμπόριο απ’ την Κόστα Ρίκα σουτάρει στο χιονισμένο Κολοράντο, στα προκριματικά για το Μουντιάλ κόντρα στις ΗΠΑ.


Να σπάσει ρεκόρ Γκίνες , σερφάροντας στο ψηλότερο κύμα επιχείρησε ο Γκάρετ ΜακΝαμάρα. Δεν τα κατάφερε, όμως του ανήκει έτσι κι αλλιώς, μετά την προηγούμενή του προσπάθεια το 2011.


Η έννοια του πόνου περνάει σε άλλη… διάσταση, όταν το γάντι του Πάμπλο Σέζαρ Κανό συνάντησε το πρόσωπο του Άσλεϊ Θεοφάν.


Η Σερένα Γουίλιαμς βγάζει κραυγή χαράς, πανηγυρίζοντας τον δεύτερο τίτλο σε γαλλικό open.


Ο Ντάμιεν ΜακΓκέιν ετοιμάζεται για την επόμενη βολή, υπό το φως του πορτογαλικού ηλιοβασιλέματος.


Παράδοξη κατάληξη είχε η απόπειρα του Στιβ Μπλέικ των Λέικερς να μην αφήσει την μπάλα να βγει άουτ, στο ματς κόντρα στους Φίνιξ Σανς.


Αγκαλιά με τα προστατευτικά κατέληξαν οι Ντέιβις και Γκόμεζ στην προσπάθειά τους να πιάσουν την μπάλα.


Ο τρόμος στο πρόσωπο του «Τίτια» -αγαπημένου τζόκεϊ στην Ιταλία- θα μεταμορφωθεί σε χαρά, όταν θα κατακτήσει την πρώτη θέση στις πιο επικίνδυνες ιπποδρομίες του κόσμου.


Εντυπωσιακό άλμα που τον έφτασε στα σύννεφα έκανε ο Κόλτον Σάτερφιλντ κατά τη διάρκεια των «X games» στο Λος Άντζελες.


Το μπέιζμπολ έχει πλάκα. Εκτός και αν οι παίκτες είναι απρόσεκτοι και τα μπαστούνια εκτοξεύονται στις κερκίδες.


Το προστατευτικό για τον κόσμο που παρακολουθεί χόκεϊ επί πάγου, δεν… προστάτευσε τον Ντέιβιντ Σάβαρντ απ’ την σύγκρουση.


Δυο… αστραπές –μια κυριολεκτική κα μια σε ανθρώπινη μορφή- κάνουν την εμφάνισή τους στο παγκόσμιο της Μόσχας, που συμμετείχε ο Γιουσέιν Μπολτ.


Αγώνες με τρέξιμο μέσα στη λάσπη. Ανάμεσα σε γυμνά καλώδια. Και κολύμπι σε παγωμένα νερά. Και για όλη αυτή την ευχαρίστηση πληρώνουν πάνω από 100 ευρώ τη συμμετοχή.


Ο Κρις Φρουμ ηγείται της… ποδηλατοπομπής που διασχίζει τα Πυρηναία και κερδίζει την πρώτη θέση στο Γύρο της Γαλλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του.


Έχασε τα χέρι και το πόδι του όταν εξουδετέρωνε νάρκες στην Μοζαμβίκη το 1995. Στην πέμπτη του συμμετοχή στον υπερμαραθώνιο «Badwater» διασχίζει την «Κοιλάδα του Θανάτου» δείχνοντας απίστευτη δύναμη ψυχής.


Ατάραχος ο Νταντέι Τζόουνς βλέπει τον Τζέρεμι Έβανς να «πετάει» πάνω απ’ το κεφάλι του στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA τον Φεβρουάριο.


Μπορεί η ευλυγισία της να φαίνεται εξωπραγματική, όμως η Σακούρα Νόντα εκτελεί μια απλή άσκηση ρουτίνας σε αγώνες στην δοκό ισορροπίας.


Ο Μαλαισιανός Τσεν Γιουν Τινγκ πανηγυρίζει ματωμένος τη νίκη του σε αγώνες ΜΜΑ στην Σιγκαπούρη.


Σε ένα απ’ τα πιο αμφιλεγόμενα αθλήματα, ο Τέρι Έβισον τα βάζει με τον Ταύρο στους τελικούς του Αυστραλιανού ροντέο.


Ένας Αμερικανός σκιέρ εξασκείται στα «πετάγματα» με φόντο την λίμνη Ταχόε στην Καλλιφόρνια.


Στο ράγκμπι αν χρειαστεί, οι παίκτες πηδάνε στον «Θεό».


Μόνος με τους αμμόλοφους έμεινε ένας Περουβιανός αναβάτης, στην Τρίτη μέρα του Ράλι Ντακάρ.


«Παραδόθηκε» στον Τζέιμς ΜακΑντού ο αντίπαλος, με τους υπόλοιπους να κοιτούν με ανοιχτό το στόμα.


Βουτιά στην… Βαρκελώνη έκανε ο Τζίο Παρκ, απολαμβάνοντας εκπληκτική θέα.


Με εκπληκτική ταχύτητα ο Γουές Νιούτον πετάει τα βελάκια στο στόχο και αποδεικνύει γιατί τα «darts» δεν είναι τόσο… εύκολα, όσο φαίνονται.


Με το... πλήθος να τρέχει κατά πάνω τους δύο αθλητές των Red Sox πανηγυρίζουν τον παγκόσμιο τίτλο του 2013.
 
ΠΗΓΗ: sport-fm

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *