Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πώς ένα ιατρικό εργαλείο μετατράπηκε στο δημοφιλέστερο ερωτικό βοήθημα (pic)

Μπορεί ο δονητής να αποτελεί ένα από τα πλέον διαδεδομένα ερωτικά βοηθήματα ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως αρχικά σχεδιάστηκε ως
ιατρικό εργαλείο με στόχο τη «συναισθηματική ανακούφιση» των γυναικών.

Σύμφωνα με το onmed, o πρώτος δονητής κατασκευάστηκε στην Αμερική το 1869 και είχε τη μορφή μιας ατμοκίνητης περιστρεφόμενης σφαίρας που στηριζόταν σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τον χρησιμοποιούσαν οι γιατροί προκειμένου να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα «υστερίας» στις γυναίκες.

Η εφεύρεση του δονητή ήταν αποτέλεσμα ανάγκης καθώς οι γιατροί έπρεπε αρχικά να επιφέρουν χειροκίνητα τη διέγερση κι έτσι προέκυψε η ιδέα για ένα εργαλείο που θα κάνει όλη τη δουλειά αντί γι' αυτούς. Μέχρι τα τέλη του 1880, η αρχική εκδοχή της συσκευής μετεξελίχθηκε σε ένα λιγότερο ογκώδες μοντέλο, ενώ στις αρχές της νέας δεκαετίας, αποτελούσε πλέον εμπορικό προϊόν.
Όταν άρχισε να χρησιμοποιείται στη βιομηχανία της π0ρν0γραφίας γύρω στο 1920, η χρήση του στον ιατρικό χώρο περιορίστηκε και η δημοτικότητά του πήρε την κάτω βόλτα. Η αγάπη του κοινού όμως αναζωπυρώθηκε τη δεκαετία του '60 και του '70 και η κοινωνική αποδοχή του ερωτικού βοηθήματος έχει επεκταθεί σημαντικά από τότε.


Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *