Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί στον περίβολο της οικίας του γερμανού πρέσβη - Έξι προσαγωγές υπόπτων



Άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στον περίβολο της οικίας του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Έξι προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή του Χαλανδρίου.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έριξαν δεκάδες σφαίρες. Από το σημείο του περιστατικού έχουν περισυνελλεγεί 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών που εστάλησαν για εξετάσεις στα εγκληματικά εργαστήρια.

Ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη είπε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο. Ανέφερε ότι οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Με τον γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη 17 Νοέμβρη, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. Τοτε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.



Πηγη: Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *