Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Καρασμάνης: "Η αλήθεια για τη δικαίωση των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών"

Με αφορμή τα ευχαριστήρια των 57 απολυμένων κλωστοϋφαντουργών που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο Γιώργος Καρασμάνης δηλώνει ότι:

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις των ιδίων και της συνηγόρου τους, αρνήθηκε να αποδεχτεί ευχαριστήριο, διότι έπραξε απλά το καθήκον του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στη μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, ουδέποτε απεδέχθη ¨ευχαριστήρια¨.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, ο βουλευτής κατέθεσε κατ’ αρχήν γραπτή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν πέντε (5) ακόμη συνάδελφοί του της ΝΔ (Βεσυρόπουλος Απόστολος Ημαθίας, Τσουμάνης Δημήτριος Πρέβεζας, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Έβρου, Μπατσαρά Γεωργία Ημαθίας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος Ημαθίας) από τους Νομούς όπου αντιμετώπιζαν το πρόβλημα.



Στην Ερώτηση αυτή, απάντηση δεν δόθηκε, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Καρασμάνη να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στις 5/11/2013. Όμως, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν προσήλθε, ο βουλευτής την επανακατέθεσε στις 12 και 18/11. Η ηγεσία του Υπουργείου, ενεφανίσθη τελικώς στις 28 Νοεμβρίου, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των απολυμένων και δεσμεύτηκε να δώσει λύση, καθώς ο Γιώργος Καρασμάνης, δήλωνε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα καταθέσει τροπολογία.



Αυτό και έπραξε: Στις 5 Δεκεμβρίου κατέθεσε τροπολογία την οποία συνυπέγραφαν οι συνάδελφοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.



Η τροπολογία δεν συζητήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα και, σε συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη και των προαναφερθέντων τριών βουλευτών που την προσυπέγραφαν με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούρα και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να κατατεθεί προς συζήτηση στο Νομοσχέδιο για τα ακίνητα. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας το αποδέχτηκε όμως, για τεχνικούς λόγους δεν προχώρησε και, την επόμενη μέρα, κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.



Στις 2 μετά το μεσημέρι, η τροπολογία επανακατατέθηκε με αριθμό 1068. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση των Γιώργου Καρασμάνη, Δημήτρη Τσουμάνη, Απόστολου Βεσυρόπουλου και Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, παρουσία των Γενικών Γραμματέων της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.



Ο Γιώργος Καρασμάνης ανέπτυξε το θέμα, υπογράμμισε ότι ως κυβερνητικός βουλευτής για πρώτη φορά – πέρα από γραπτές Ερωτήσεις στην κοινοβουλευτική του θητεία – κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση, διότι, παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν υπήρξε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο και, κυρίως, διότι πρόκειται για εξόφθαλμη και κραυγαλέα αδικία σε βάρος ανθρώπων εκ των οποίων κάποιοι, με το τέλος της χρονιάς, κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης.



Απαίτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία και… αποχώρησε



Κατόπιν αυτού, αμέσως ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός από το ΓΓ της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Μπούρα και τον συνάδελφο κ. Τσουμάνη και ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον Υπουργό Βρούτση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία. Στη συνέχεια, ζήτησαν από τον Γιώργο Καρασμάνη να προστεθούν – εκ των υστέρων – ονόματα και άλλων βουλευτών, ο βουλευτής το αποδέχτηκε και έτσι κατατέθηκε η 1069 τροπολογία μετά από δύο ώρες.



Αυτή ήταν η κατάληξη των επίμονων προσπαθειών του Γιώργου Καρασμάνη, με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων Τσουμάνη, Βεσυρόπουλου, Δερμετζόπουλου και των Γενικών Γραμματέων της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούρα και της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκου.



Ετσι έχουν τα πράγματα.



Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!

Από το Πολιτικό Γραφείο 29/12/2013

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *