Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ανταρκτική: Ελπίδες για τον απεγκλωβισμό του παγιδευμένου πλοίου

Οι πάγοι που έχουν παγιδεύσει το ρωσικό πλοίο Akademik Shokalskiy με 74 επιβαίνοντες στην Ανταρκτική, φαίνεται πως αρχίζουν να σπάνε, αυξάνοντας τις ελπίδες για τον απεγκλωβισμό του.

Το πλοίο απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για μια αποστολή με την ευκαιρία της 100ης επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική και στις 24 Δεκεμβρίου παγιδεύτηκε στον πάγο.

Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.

Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis αναμένεται να φθάσει στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια εντός της ημέρας.

Πριν μερικές ημέρες ένα κινεζικό παγοθραυστικό δεν κατάφερε να σπάσει τους πάγους, όμως ο σημερινός καιρός είναι ευνοϊκός για την επιχείρηση διάσωσης.

«Οι συνθήκες φαίνεται πως έχουν βελτιωθεί, ο πάγος μοιάζει να μαλακώνει και εμφανίζονται μερικές ρωγμές», δήλωσε η Λάιζα Μάρτιν της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας, η οποία συντονίζει τη διάσωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *