Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αλέξανδρος Βουδρισλής: "Έκανα απλά το αυτονόητο καθήκον μου"

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας σε δήλωση του στο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ αναφέρει ότι οι οδηγίες ήταν αποκλειστικά προς τους διευθυντές

Αλέξανδρος Βουδρισλής : « Έστειλα οδηγίες απευθυνόμενες αποκλειστικά στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητα μας. Οι οδηγίες μου δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας ή του Νοσοκομείου ή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Έχουν συγκεκριμένοι στόχευση. Επίσης, δεν δημοσιοποίησα εγώ αυτές τις οδηγίες. Η δημοσιοποίηση προήλθε από διαρροές από αυτούς που θίγονται άσχετα εάν δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Οι οδηγίες μου έχουν αποκλειστικό στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας κατά τις μέρες εορτών άρα να διασφαλίσουν πρωτίστως την ποιοτικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και επισκεπτών των Κέντρων Υγείας αλλά την δικαιότερη κατανομή των βαρδιών των εργαζομένων. Το γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας αφορούν μικρές και κλειστές κοινωνίες όπου οι εργαζόμενοι διστάζουν να καταγγείλουν καταχρηστικές ή παρασιτικές λειτουργίες συναδέλφων τους δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευθύνη του προϊσταμένου τους – Εν προκειμένω του διοικητή – Να εντοπίζει τις αδικίες και την κατάχρηση αδειών από ορισμένους και να το διορθώσει. Έκανα απλά το αυτονόητο καθήκον μου »



«Πείτε στο μέσον σας, κομμένες οι άδειες»
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι υπάλληλοι μία μέρα εργάζονται και μία κάθονται

Μπορεί οι Ελληνες εδώ και τρία χρόνια να σηκώνουν το ζυγό του Μνημονίου, κάποιοι όμως φαίνεται ότι συνεχίζουν να απολαμβάνουν το... παντεσπάνι τους ωσάν να ζούμε σε εποχές προ κρίσης. Ομως από τη... Σκύλλα και τη Χάρυβδη θα πρέπει πλέον να περνούν κάποιοι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, (Αριδαία, Σκύδρα, Αρνισσα) για να πάρουν άδεια, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Και αυτό διότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας όπου ανήκουν, διαπίστωσε ότι κάποιοι υπάλληλοι όλο το χρόνο, μία μέρα εργάζονται και μία... κάθονται. Μάλιστα για να επιτύχουν το σκοπό τους συχνά πυκνά χρησιμοποιούν και πολιτικό μέσον με τις απαραίτητες τηλεφωνικές παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων. Το φαινόμενο εντείνεται...
τις περιόδους των εορτών.
Πρόκειται για... αμαρτωλές συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες που όλως τυχαίως λαμβάνονται μέσα στα Χριστούγεννα. Αποτέλεσμα είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να επωμίζονται το βάρος της εργασίας και να μετατρέπονται σε... πληβείοι της υπόθεσης.
Μ' αυτά και μ' αυτά και για να πάψουν να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, Αλέξανδρος Βουδρισλής, απέστειλε τελεσίγραφο έγγραφο πασπαλισμένο με τη δέουσα ειρωνεία προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που εποπτεύει και με το οποίο τους καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και οι άλλες παρόμοιες άδειες πλην των κανονικών που ούτως ή άλλως αφαιρούνται από αυτές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Δεν παραλείπει να τους... «συστήσει» ότι όποιοι πάρουν αναρρωτική άδεια θα πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Εδεσσας για να «διαφυλαχτεί η υγεία τους»!
Ο αναπληρωτής διοικητής, στο ίδιο ύφος, που έχει προκαλέσει την μήνιν των εργαζομένων, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι όποιος θελήσει να βάλει πολιτικό παράγοντα να... μεσολαβήσει, να τον ενημερώσει ότι θα πάρει αρνητική απάντηση.
«Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας και συμπληρώνει, «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση, ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αν. διοικητή, για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές μέρες».
Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς ο αναπληρωτής διοικητής δείχνει μάλλον μεγαλύτερη... κατανόηση, καθώς σημειώνει πως αν βγουν οι εφημερίες μπορούν κανονικά να τους χορηγούνται άδειες.
Ο κ. Βουδρισλής δήλωσε στην «Ε» χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν ακόμη και 100 μέρες άδεια ετησίως όταν οι ωφέλιμες μέρες του Δημοσίου είναι περίπου 220.
»Οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι ο συνδικαλισμός, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα συνέδρια αλλά και οι αρρώστιες. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στο Νοσοκομείο της Πέλλας σηκώνουν όλο το βάρος και είναι εξαντλημένοι πλήρως. Η δημοφιλής τακτική τους είναι να βάζουν τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και βουλευτές να τηλεφωνούν για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους».

Ο υπηρέτης του Δημοσίου
O Αλέξανδρος Βουδρισλής είναι αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, που είναι το μοναδικό της περιοχής, και προφανώς έχει αποφασίσει να κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του, πηγαίνοντας κόντρα στις παρασιτικές παθογένειες του δημόσιου τομέα. Τι έκανε ο κ. Βουδρισλής; Το αυτονόητο, θα πει κάποιος. Αλλά σε αυτόν τον τόπο το αυτονόητο έγινε ζητούμενο. Διαπιστώνοντας ότι αρκετοί υφιστάμενοί του «λουφάρουν» με την πλήρη κάλυψη τοπικών πολιτικών παραγόντων, εξέδωσε μία εγκύκλιο. Εν όψει Χριστουγέννων αρκετοί από αυτούς θέλησαν ξαφνικά να κάνουν χρήση δήθεν αναρρωτικών, δήθεν εκπαιδευτικών και βεβαίως συνδικαλιστικών αδειών.
«Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας» σημειώνει σε αυτή την εγκύκλιο ο αναπληρωτής διοικητής προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, που υπάγονται διοικητικά στο νοσοκομείο, και με λεπτή αίσθηση του χιούμορ σπεύδει να εξηγήσει: «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους, οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αναπληρωτή διοικητή (σ.σ. εννοεί τον εαυτό του) για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές ημέρες».
Η είδηση που έρχεται από την Εδεσσα, αν και αποτυπώνει αρκετά χαριτωμένα την αναξιοκρατία που ζει και βασιλεύει στη χώρα, δεν θα πρέπει να εκληφθεί έτσι.
Ο αναπληρωτής διοικητής από τη μία πλευρά, μόνος εναντίον πολλών, και εκείνοι, οι εργαζόμενοι με τις διάφορες «άκρες» σε πολιτικά γραφεία, από την άλλη, είναι στην πραγματικότητα οι δύο όψεις της Ελλάδας τού χθες και του σήμερα. Της Ελλάδας που διαθέτει παραγωγικό αίτημα και θέλει να κάνει τη δουλειά της με γνώμονα το προσωπικό και το κοινό καλό και της άλλης Ελλάδας τού παρασιτισμού και των εξυπνάκηδων, που γι' αυτούς η εργασία δεν είναι αγαθό, αλλά βάσανο και απαξία.
Αν ο κ. Βουδρισλής δεν έσπευδε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση βολεμένους και τους βουλευτές που τους διόρισαν, τότε -όπως ο ίδιος εξηγεί στην «Ε»- όλο το βάρος στις γιορτές θα έπεφτε στους εξαντλημένους από την πολύωρη εργασία γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πέλλας, με ό,τι φυσικά συνεπάγεται η κόπωση των ανθρώπων αυτών στην υγεία των ασθενών.
Συγχαρητήρια στον αναπληρωτή διοικητή! Δεν έκανε απλώς το καθήκον του, αλλά στέλνει και ηχηρό μήνυμα προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς αυτού του κράτους που παραπαίει, πως τα ψέματα τελείωσαν.
Η χώρα χρειάζεται, και μάλιστα επειγόντως, τους δημιουργικούς ανθρώπους της, όχι τα απόνερα μιας παλαιοκομματικής αντίληψης, που εν τέλει έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης γι' αυτή την ανθρωπιστική κρίση και την εθνική ντροπή που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.
 
 
πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *