Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η ολοκλήρωση της προεργασίας σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν σήμερα Κυριακή στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν όψει του συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα, η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και αναμένεται να εγκρίνει το πολιτικό κείμενο - διακήρυξη που έχουν επεξεργαστεί τα 39 κόμματα - μέλη του ΚΕΑ.

Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται ο κεντρικός πολιτικός στόχος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη. Όπως τονίζεται: «η Ενωμένη Αριστερά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις ευρωεκλογές του 2014. Παρά την αποχή και την περιφρόνηση των πολιτών, αντιμετωπίζει τις εκλογές αυτές ως μια δυνατότητα πολιτικοποίησης γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Στη σημερινή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτυπώνεται η κυριαρχία των δυνάμεων της φιλελεύθερης συναίνεσης. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ηττηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση και την επιδείνωση της κατάστασης. Επομένως, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η Αριστερά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η υποστήριξη για το εναλλακτικό σχέδιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν και να μπορέσει να προωθηθεί τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου».

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή: ΑΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *