Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τελετή λήξης των 16ων Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη (Σαν σήμερα 8/12)

1908σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ζαππείου Επιτροπής, έληξαν οριστικά οι ενώπιον των ρουμανικών δικαστηρίων δίκες, που είχαν εδώ και χρόνια προκληθεί λόγω των αξιώσεων των κληρονόμων του Κωνσταντίνου Ζάππα. Έτσι, σύμφωνα με την οριστική απόφαση, η κυριότητα ολόκληρης της κινητής περιουσίας του Κ. Ζάππα, που ανερχόταν σε 1,2 εκατομμύρια φράγκα, περιήλθε στην κυριότητα της Επιτροπής.

1966Το πλοίο «Ηράκλειο» βουλιάζει στη Φαλκονέρα και παρασύρει στο βυθό 200 επιβάτες.

1969Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, συντρίβεται στην Κερατέα κατά τη διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 90 επιβαίνοντες.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/12
 
1943 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ποιητής Jim Morrison (James Douglas Morrison 1943-1971) γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Φλόριντα. Είναι δημοφιλής ως τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors από το 1965 έως και το θάνατο του. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. Το 1993 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange", "Love Me Two Times", "Hello, I Love You", "Touch Me", "Riders on the Storm" κ.α. Θεωρείται μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορίας της rock μουσικής.
 
1966 Η Ιρλανδέζα τραγουδίστρια Sinead O'Connor (Sinéad Marie Bernadette O'Connor) γεννήθηκε στο Glenageary της Ιρλανδίας. Γνώρισε επιτυχία το 1990 με την διασκευή στο τραγούδι του Prince, "Nothing Compares 2 U".
 
Αθλητισμός 8/12
 
8/12/1996    Η Βραζιλία κερδίζει την Ισπανία με 6-4 στον τελικό του 3ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Σάλας (5x5) στην Μπαρτσελόνα της Ισπανίας και κατακτά τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

8/12/1993    Ο Lothar Matthaeus γίνεται ο πρώτος “Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς” μετά από ψηφοφορία των προπονητών της FIFA

8/12/1992    Ο Dominique Wilkins των Atlanta Hawks και μετέπειτα του Παναθηναϊκού σημειώνει ρεκόρ στο ΝΒΑ όταν σημειώνει 23/23 ελεύθερες βολές εναντίον των Chicago Bulls


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


 
 
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *