Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Π. Καμμένος: «Θα είναι μέρες με δάκρυ, μέρες κατάσχεσης σπιτιών και εξαθλίωσης»

Νέα πράξη στην τραγωδία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η καταψήφισή του δεν αποτελεί προδοσία, αλλά πράξη εθνικής ευθύνης.

«Η καταψήφιση ή η υπερψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού δεν είναι πράξη κομματικής πειθαρχίας αλλά πράξη εθνικής ευθύνης. Η καταψήφισή του δεν αποτελεί αποστασία αλλά ευθύνη απέναντι στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Προδοσία αποτελεί να κάνεις το αντίθετο, να αγνοήσεις τους πολίτες που υπηρετείς και να ευνοήσεις αυτούς που ελέγχουν τους πολιτικούς από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καλώντας τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να τον καταψηφίσουν.

«Εύχομαι να πούμε όχι στον προϋπολογισμό γιατί θα είναι μέρες με δάκρυ, μέρες κατάσχεσης σπιτιών και εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «θριαμβολογούν λέγοντας στους Έλληνες ότι πρέπει να είναι ευτυχείς που τους έχει κοπεί το ρεύμα, που είναι άνεργοι και τους κατάσχουν τα σπίτια τους λόγω μνημονίου».

«Αυτό λέγεται σαδισμός, ούτε καν ηλιθιότητα, που επί τρία χρόνια ασκείτε πολιτική εξαθλίωσης του λαού, και του λέτε να είναι ευτυχής», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος, χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 ως «μια νέα πράξη στην τραγωδία του ελληνικού λαού που εξελίσσεται». «Ακούσαμε για θυσίες που αποδίδουν, για έργα, επενδύσεις, έξοδο από την κρίση, για καράβι που γύρισε τον κάβο, για απογειώσεις που έρχονται την ίδια ώρα που συνεχίζεται η πτώση του αεροσκάφους», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Αυτός ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ένα μόρφωμα που υποθηκεύει με δυσβάσταχτα δάνεια και χρέη τις επόμενες γενιές μέχρι το 2057. Η χούντα γίνεται με τη μέθοδο του βατράχου. Δεν μας πετάνε στο γιαλό. Μας βάζουν στη κατσαρόλα να βράσουμε μέχρι να πεθάνουμε».

Ακόμα, ο κ. Καμμένος αμφισβήτησε ότι είναι πλεονασματικός ο νέος προϋπολογισμός, υποστηρίζοντας ότι περιέχει ως έσοδα το κονδύλι που προκύπτει από δάνεια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στηρίζει τους τραπεζίτες και όχι τους πολίτες.

«Η ελληνική κοινωνία που οδηγήθηκε στην εξαθλίωση και χρεώθηκε το χρέος των 270 δισ. ευρώ δεν ήταν αυτή που φέσωσε τη χώρα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση το πέρασε από το έλλειμμα των τραπεζών στο έλλειμμα των πολιτών. Εμείς δεν είμαστε εκπρόσωποι τραπεζών», τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Τα 270 δισ. ευρώ χρέους δεν πήγαν ούτε σε επενδύσεις, ούτε σε έργα, ούτε στους Έλληνες πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα από το 2000- 2013 πλήρωσε σε χρεολύσια και τόκους 431 δισ. ευρώ και τα 150 δισ. οφείλονται σε τόκους».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε, εξάλλου, ότι το κόμμα του, πιστεύει «στην Ευρώπη των εθνών και όχι στη Ευρώπη των τραπεζών» και καυτηρίασε την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία, σημειώνοντας ότι «θέλει να υποδουλώσει τους λαούς- αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο». «Είμαστε υπέρ της ευρωζώνης και της ενοποίησης αλλά να την πληρώσουν αυτοί που έχουν κέρδη από τους λαούς και όχι οι λαοί», είπε ο κ. Καμμένος. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη «ενός σχεδίου Μάρσαλ» αλλά και μιας νέας συμφωνίας που θα βάλει στην άκρη τους τραπεζίτες, και θα προσέξει τους λαούς, προτάσσοντας τα προβλήματα των πολιτών τους.

«Ναι, να αλλάξουμε τον δημόσιο τομέα γιατί είναι στραβός. Ναι, να φορολογηθούμε, αλλά να προστατεύσει το κράτος την περιουσία μας και όχι τις τράπεζες. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον φτωχό και να περιθάλψει τον άρρωστο», είπε ο κ. Καμμένος.



πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *