Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σάρωσαν το Ισραήλ τέσσερα ελληνικά F-16!

Κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά και πάρα πολλές αερομαχίες στην άσκηση Blue Flag που έγινε στο Ισραήλ οι Έλληνες πιλότοι.

Οι χειριστές και το τεχνικό προσωπικό των τεσσάρων F-16 που συμμετείχαν στην άσκηση άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις αναταγωνιζόμενοι τους καλύτερους ισραηλινούς ,αμερικανούς ,ιταλούς και πολωνούς πιλότους.

Αποτέλεσμα; Το αναμενόμενο. Η Ελληνική ΠΑ απέδειξε ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου.

Η άσκηση

Η "Blue Flag" είναι διεθνής άσκηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ισραήλ. Αρχικά σχεδιάστηκε αποστολή Familiarization (εξοικείωσης) για επίδειξη των περιοχών πτήσεων της άσκησης, προσεγγίσεις στα εναλλακτικά Α/Δ, εξοικείωση με το Πεδίο Βολής (Range 90).

• Για τις αντιδράσεις της στα GBAD (Ground Based Air Defence), η ελληνική αποστολή υπήρξε παράδειγμα και παρουσιάστηκαν σε όλο το ακροατήριο οι αντιδράσεις των σχηματισμών της.

• Η Μοίρα εκτέλεσε αποστολές COMAO σε ρόλο FORCE PROTECTION και σε ρόλο STRIKE

• Στόχοι των αποστολών σε ρόλο STRIKE ήταν μεταξύ άλλων η καταστροφή-προσβολή συστημάτων GBAD, καταστροφή εχθρικών υποδομών καθώς και χερσαίων εχθρικών δυνάμεων.

• Δόθηκε τεράστια βαρύτητα, από την πλευρά της Ισραηλινής Αεροπορίας, στη σχεδίαση αλλά και εκτέλεση της Άσκησης. Το παραπάνω γεγονός προκύπτει αφενός μεν από τον αριθμό του εμπλεκομένου προσωπικού που συμμετείχε, αφετέρου δε από το σύνολο των επισκεπτών - παρατηρητών, υψηλής αξίας.

• Η όλη οργάνωση της Άσκησης σε θέματα Δ/Μ ήταν ίσως το πιο δυνατό σημείο της Άσκησης. Όλες οι αποστολές έμειναν πλήρως ικανοποιημένες από τη φιλοξενία της Μονάδας αλλά και από τον άμεσο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν.

• Η Μοίρα, καθ' όλη τη διάρκεια της αποστολής, εκτέλεσε
περί τις 80 εξόδους Α/Φ.

• Η συνολική εικόνα της Μοίρας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι σχηματισμοί της αποτέλεσαν θετικό παράδειγμα προς όλους τους συμμετέχοντες μετά από υπόδειξη των Ισραηλινών που ως Λευκό Επιτελείο είχαν επιφορτιστεί και με το ρόλο της απενημέρωσης.

• Η επίδοση της τεχνικής υποστήριξης κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

• Το κλιμάκιο της αποστολής επισκέφτηκαν ο Αρχηγός της Ισραηλινής Αεροπορίας καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ.

• Ο ρυθμός σχεδίασης και εκτέλεσης των αποστολών ήταν πολύ υψηλός (με 2 σχεδιάσεις την ημέρα και πτήσεις οι οποίες απαιτούσαν 12 ώρες απασχόλησης τουλάχιστον), εξομοιώνοντας τον με αυτόν περιόδου πραγματικών επιχειρήσεων.

• Η πρώτη εβδομάδα των πτήσεων ήταν πιο εποικοδομητική, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι δεν εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα και τη δεύτερη εβδομάδα.



πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *