Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας σε Ρεν: Αν συνεχίσετε έτσι τότε θα χρειαστεί και σε εσάς "καλό κουράγιο".

Για "ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση" και για "χρεοκοπία ακόμα και των τραπεζών" προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Όλι Ρεν ότι θα πυροδοτήσει η άρση της προστασίας των πλειστηριασμών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οτι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει στην υποτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας άλλα και στη χρεοκοπία των τραπεζών που θα έχουν ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση. "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στη Κύπρο πριν απο ένα χρόνο" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως τόνισε στον Ευρωπαίο Επίτροπο πως τις κόκκινες γραμμές τόσο στο θέμα πλειστηριασμών, όσο και σε αυτό του φόρου ακινήτων τις βάζει η κοινωνία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του.

«Αυτές τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το ‘καλό κουράγιο’, θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της», διαμήνυσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως κατέθεσε στον κ. Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου «με τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας του παράλληλα την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικής και αναδιάρθρωσης του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του.

Τέλος επεσήμανε ότι μετέφερε στον Επίτροπο τις θέσεις του εν όψει και των επικείμενων ευρωεκλογών για την εκδημοκρατικοποίηση της Ε.Ε., αλλά και και για την προοπτική ενός οργανωμένου διαλόγου σχετικά με το πώς η Ευρώπη θα βγει από την κρίση στην οποία, όπως σημείωσε, έχει οδηγηθεί χάρη στις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο Όλι Ρεν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα εάν το κόμμα του θέλει "να βρίσκεται σε ευρωπαικό πλαίσιο" με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: "Μη με ρωτάτε ενώ γνωρίζετε τις θέσεις μας".

πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *