Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Την Παρασκευή η τρίτη δόση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου

«Είναι όλα έτοιμα για να δοθούν αύριο-μεθαύριο τα 23 εκατ. ευρώ της επιστροφής φόρου πετρελαίου που περιμένουν οι αγρότες», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης στη συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός, οι πληρωμές που έρχονται αφορούν τα εξής:

- μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου την γ΄ δόση των 23 εκατ. ευρώ.

- μέχρι το τέλος του έτους θα πληρώνονται σταδιακά οι δικαιούχοι πρώην καπνοπαραγωγοί του Μέτρου 144 για την τρίτη και τελευταία δόση του «9χίλιαρου». Πρόκειται για συνολικό ποσό 27 εκατ. ευρώ.

- Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1 δισ. ευρώ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

- Σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους θα πληρώνονται ενστάσεις Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιότερων ετών (και για το 2012) ύψους 30 εκατ. ευρώ.

- Πληρωμές διαφόρων Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Δημόσια Έργα, ΟΠΑΑΧ, Leader, Μεταποίηση κ.λπ.) ύψους 65 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

- Πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (μεταποίηση κ.λπ.) ύψους 8 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Πηγή:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *