Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μέγας Αλέξανδρος 2014» στην Πέλλα

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα», σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., το Σάββατο 14 (Δημοτικό Σχολείο), το Σάββατο 21 Ιουνίου (Δημοτικό Θέατρο Πέλλας ), αλλά και την Κυριακή 22 Ιουνίου (μέσα στον οικισμό της Πέλλας).

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του τοπικού πανηγυριού με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Ιουνίου 2014 (Δημοτικό Σχολείο)

8:30 μμ: Βραδιά παραδοσιακών χορών από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του ομίλου μας καθώς και από φιλοξενούμενους συλλόγους.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας με το συγκρότημα «Κρυστάλλινος Ήχος».



ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Ιουνίου 2014 (Δημοτικό Θέατρο)

8:30 μ.μ. Ομιλία: «ΑΛ ΙΣΚΑΝΝΤΑΡ ΑΛ- ΑΚΜΠΑΡ Ο Μέγας 
Αλέξανδρος στους Άραβες Ιστορικούς». Χασάν Μπαντάουη -Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

9:00 μ.μ. Η Μικτή Χορωδία της Πέλλας και η Παραδοσιακή Χορωδία Γιαννιτσών στα τραγούδια: 1)Αλέξανδρος ο βασιλιάς. 2) Λεβεντογέννα Πέλλα. 3)Του Αλεξάνδρου τα παιδιά. 

Διευθύνει και παίζει ακορντεόν ο μουσικός Στέφανος Καλλιωτάκης. 
9:30 μ.μ. ομιλία: «Τα 100 χρόνια των ανασκαφών της Πέλλας», Μαρία Λιλιμπάκη Ακαμάτη, Επίτιμη Προϊσταμένη ΙΖ’ Ε.Π.Κ.Α. 


10:00 μ.μ.: Η παιδική χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας με διεύθυνση της μουσικού Πασχαλίνας Τσέρνου στα τραγούδια: Τώρα νυφούλα μου χρυσή (Μ. Χατζηδάκις) 2)Vois sur ton chemin (Bruno Coulais) 3) Ν’ αγαπάς (Π. Θαλασινός) 4)Κάποιος γιορτάζει (Λ. Παππάς) 5) Να βρεθούμε ξανά (Ν. Μαυρουδής) 6)Rolling in the deep 7) Καληνύχτα (παραδοσιακό κάτω Ιταλίας).



ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Ιουνίου 2014 (Οικισμός- Δημοτικό Θέατρο)

10:30 π.μ.: 7ο Κυνήγι Θησαυρού. 

Θα γίνει μέσα στα όρια του οικισμού της Πέλλας. Συμμετέχουν παιδιά 12-15 ετών.

7:00 μ.μ.: Αγώνας δρόμου.

Με συμμετοχή παιδιών και νέων, αλλά και κάθε ηλικίας. Εκκίνηση από το ανάκτορο όπου γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, μπροστά στον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου όπου θα γίνει και η απονομή.

8:30: Μικρό θεατρικό από παιδιά του Νηπιαγωγείου Πέλλας 

9:00: χορωδιακή συνάντηση (Δημοτικό Θέατρο Πέλλας).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *