Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Άρθρο πρόκληση – πρόσκληση του Δημήτρη Κίμογλου για το ερειπωμένο δασάκι (ανοιχτό θεατράκι) - ΕΙΚΟΝΕΣ

Το Δασάκι που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και πως πρέπει να αξιοποιηθεί - Γράφει ο Δημήτρης Κίμογλου για το ialmopia.gr

Το άρθρο αυτό το γράφω πειραματικά για να δω πραγματικά το κατά πόσο κάποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ΑΡΙΔΑΙΑ ασχέτως αν είναι στην εξουσία ή όχι, και αν θα συγκινηθεί ΚΑΝΕΙΣ. 

Στην Αριδαία έχουμε έναν πραγματικό μικρό παράδεισο, το δασάκι, που ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την αφόρητη ζέστη θα ήταν μια όαση δροσιάς κάτω από τα δέντρα και τα μονοπάτια του, και δίπλα στο ποτάμι, για όλους τους κατοίκους, τις μητέρες, τα παιδιά. Ο παράδεισος όμως αυτός πλέον θυμίζει ερειπωμένο τοπίο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, με σκουπίδια, και ένα ερειπωμένο , παρατημένο και διαλυμένο ανοιχτό θέατρο. Όταν είπα να γράψω για το θέμα οι περισσότεροι που το ανέφερα μου απάντησαν ότι είναι λάθος στιγμή, διότι η τωρινή δημοτική αρχή αποχωρεί και η νέα έρχεται μετά το καλοκαίρι και δεν θα ασχοληθεί κανένας.

Τότε λοιπόν αποφάσισα να αναδείξω το θέμα αυτό για έναν και μοναδικό λόγο, ο οποίος προκύπτει από το παρακάτω ερώτημα: Η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται και αγαπάει και συντηρεί την περιοχή μόνο αν είναι σε θέση εξουσίας; Δηλαδή αν για κάποιους λόγους δεν θα είναι στην εξουσία παύει να ενδιαφέρεται για την περιοχή; Αυτό θα σήμαινε και δεν μιλάω μόνο για την περιοχή τις Αριδαίας αλλά και για όλη την ελληνική νοοτροπία, μας ψηφίζετε σας αγαπάμε, δεν μας ψηφίζετε σας έχουμε γραμμένους.

Οπότε λοιπόν θέλω να δω αν θα ασχοληθεί κανείς να συμμαζέψει λίγο το δασάκι, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει τίποτα!!! Αλλά από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς πάρα πολλά, αν πάλι γίνει κάτι, αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή ανεξαρτήτως θέσεως και εξουσίας. 

Στον επίλογο του κειμένου θέλω να ξαναπώ ότι θα ήταν πραγματικά υπέροχο για όλους τους κατοίκους τις Αριδαίας να αξιοποιούταν αυτός ο υπέροχος χώρος που έχει δίπλα το ποτάμι, τα ψηλά δέντρα, και όλη αυτή τη φύση που θα ήταν μια όαση καθημερινότητας. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν με απλές λύσεις, βάζοντας μερικά παγκάκια, καθαρίζοντας και φωτίζοντας απλά τον χώρο, και η φύση έχει όλα τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ. 

Οπότε λοιπόν το πείραμα ξεκινάει, αν και τα αποτελέσματα είναι γνωστά κατά 99%... ας το κάνουν οι επόμενοι. Φυσικά αν δεν γίνει τίποτα ούτε τώρα ούτε αργότερα τα ίδια που γράφω θα ισχύουν και για την νέα δημοτική αρχή. 

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα σήμαινε πάρα πολλά και ο έχων ελάχιστο μυαλό θα καταλάβαινε γιατί κάποιοι ζητάνε την ψήφο του, αν από την άλλη γίνει κάτι αυτό θα σήμαινε ακόμα περισσότερα ότι δηλαδή ενδιαφερόμαστε για τους κατοίκους της Αριδαίας είτε είμαστε σε θέση εξουσίας είτε όχι.

Το άρθρο αυτό το γράφω μετά τις εκλογές για να μη σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχει λόγος και φυσικά χωρίς να είμαι υποψήφιος με κανένα και χωρίς να υποστηρίζω κανένα, παρά μόνο την πόλη μου και την καλύτερη καθημερινότητα τον συμπολιτών μου

Αν κρίνω από το παρελθόν για όσα θέματα ανέδειξα δεν έγινε ΠΟΤΕ τίποτα!!! Μήπως αυτό όμως σημαίνει ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ότι ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει.... θα δείξει... 

Και μια τελευταία ιδέα αν δεν γίνει τίποτα .. το πιο πιθανό δηλαδή... τότε προτείνω να μαζευτούμε μια εθελοντική ομάδα, που στην ΑΛΜΩΠΙΑ υπάρχει αρκετή τέτοια ευαισθησία και να αναλάβουμε να τακτοποιήσουμε εμείς τον υπέροχο αυτό χώρο



















Δημήτρης Κίμογλου 
Ph.D Ψυχοθεραπευτής www.counseling.gr

1 comments:

  1. ΝΤΟΠΗ ΚΑΙ ΛΙΙΓΑ ΕΙΠΕΣ. ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΡΟΣ-ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΕΤΣΙ.. ΣΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *