Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Πάνω από 170 οι νεκροί

Δεν λέει να κοπάσει η βροχή των πυραύλων στη Λωρίδα της Γάζας και όσο συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των θυμάτων. Οι νεκροί έχουν φθάσει στους 170 ενώ οι τραυματίες κυμαίνονται σε αριθμούς άνω πλέον των 1.250, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Παράλληλα, όμως συνεχίζεται και η επιθετικότητα της Χαμάς με ρουκέτες σε κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ. Έχουν τραυματιστεί πάνω από 10 άμαχοι και στρατιώτες, χωρίς να ανακοινώνεται κάτι συγκεκριμένο από την ισραηλινή πλευρά.

Από τη μεριά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έστειλε η Χαμάς προς το νότιο Ισραήλ.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της αιματηρής βίας στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, και προειδοποίησε ότι μία ισραηλινή χερσαία επίθεση "θα αύξανε αναμφίβολα τον αριθμό των νεκρών και θα ενέτεινε τα δεινά των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας".

Έκανε εκ νέου έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες όπως είπε έχουν "σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων αμάχων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του. Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για εκεχειρία.

Πυκνώνουν παράλληλα και οι επιθέσεις με ρουκέτες από το νότιο Λίβανο κατά του Ισραήλ. Αντιμέτωπος με διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου, μίλησε χθες το βράδυ στην αμερικανική τηλεόραση την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Στη Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος Αμπάς ζήτησε επισήμως από τον ΟΗΕ να θέσει υπό διεθνή προστασία τον παλαιστινιακό λαό.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *