Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα της ντροπής: Ισόβια τέλος για Παπαγεωργόπουλο!

Δεν κατάφερε να αθωωθεί ούτε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια δια παραλείψεως στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία, γλιτώνοντας ωστόσο τα ισόβια!


Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση -μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην υπεξαίρεση- και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος). Και στην περίπτωση του κ.Λεμούσια σπάει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ετσι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα εκτίσει ποινή 10-20 ετών. Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παπαγεωργόπουλος βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών από τον Φεβρουάριο του 2013.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Είναι λάθος κ. πρόεδρε!»

Αντίθετα, ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις που είχε καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό, δηλαδή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τον νόμο 1608), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και πλαστογραφία (πλημμέλημα).

Στα «μαλακά» οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου

Επίσης, για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, τον Θωμά Γκόλα και τον Γιώργο Γκαϊδατζή, η έδρα αποφάσισε να κηρυχθούν ένοχοι επειδή δεν έκανα έλεγχο στους υφιστάμενους(πλημμέλημα). Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γκόλας είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη και ο κ.Γκαϊδατζής σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Ξέσπασμα Λεμούσια: «δεν θέλω τον οίκτο κανενός»

Ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια, Αλέξης Κούγιας στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: «Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω» με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Αυτό έχει κριθεί» και τον Λεμούσια να λέει: «Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ».


Τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με τις πράξεις που οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθούν οι παρακάτω ποινές κάθειρξης: Στον κ. Παπαγεωργόπουλο 13 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) στον κ. Λεμούσια 15 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) και επιπλέον 15 μήνες (για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας) και στον κ. Σαξώνη 20 έτη (υπεξαίρεση) 2 έτη (πλαστογραφία) και 7 έτη (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις).

Εξάλλου, για τους πρώην διευθυντές πρότεινε τις παρακάτω ποινές φυλάκισης: Στον κ. Γκόλα 4 έτη και στον κ. Γκαϊδατζή 5 έτη.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε εκ νέου για να αποφανθεί επί των ποινών. 

Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *