Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

"ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014" - Θεατρικές παραστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011 – 2014» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες το επόμενο διάστημα.

Στην Π.Ε. Πέλλας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, 30-8-14, στις 21.00 με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας στην Έδεσσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αφορά όλες τις ηλικίες ενώ, τα έργα προσφέρουν ψυχαγωγία και ενδιαφέροντα νοήματα. Είναι ένα πρόγραμμα στον τομέα του πολιτισμού που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά σε όλη την Π.Κ.Μ. με έργα σπουδαίων δημιουργών για το κοινό.

Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου:Το κορυφαίο έργο της Ελληνικής Δραματουργίας, η θυσία της ηρωίδας του υπογραμμίζει την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας κυρίως στη χώρα μας.

Το θεατρικό ανέβασμα της «Αντιγόνης» σήμερα αποτελεί καίρια παρέμβαση στην επικαιρότητα. Είναι η ακοίμητη συνείδηση που αντιστέκεται και καταγγέλλει. Στα τραγικά αδιέξοδα του καιρού μας η Αντιγόνη δεν κομίζει έτοιμες λύσεις. Απλά αντιτάσσει στα αδιέξοδα τον αγώνα, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Μιαν άλλη στάση ζωής. Είναι το ιλαρόν φως και η αχτίδα ( «ακτίς αελίου») της ελπίδας.

Ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών του θεάτρου δοκιμασμένων στο είδος και μία ομάδα άριστων συνεργατών, στηρίζουν την πρόταση που προβάλλει η παράστασή μας και κυρίως ο μεγάλος μας ποιητής Σοφοκλής, χωρίς παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την ουσία του έργου του.

Συμμετέχουν: ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Φωτεινή Φιλοσόφου, ΚΡΕΩΝ: Γιάννης Νικολαϊδης, ΦΥΛΑΚΑΣ: Τάσος Πολιτόπουλος, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Χρήστος Κανέλλης, ΙΣΜΗΝΗ: Μαριέτα Αντιβάση, ΑΙΜΩΝ: Βασίλης Ασημακόπουλος, ΕΥΡΙΔΙΚΗ: Κοραλία Ροδίτη, ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ: Ιωακείμ Κάσδαγλης, ΧΟΡΟΣ: Τ. Πολιτόπουλος, Β. Ασημακόπουλος, Μ. Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Γιώργος Χουσάκος και Χ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος ΚωνσταντούλαςΗ είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στηνΠ.Ε. Πέλλας:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *