Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τετράγωνα καρπούζια και πεπόνια. Και όμως είναι αλήθεια - Γράφει η Γραμματέα Αναστασία

Τετράγωνα καρπούζια και πεπόνια. Και όμως είναι αλήθεια - Γράφει η Γραμματέα Αναστασία για το ialmopia.gr

Η παραγωγή τετράγωνων καρπουζιών αποτελεί μία δημοφιλή πρακτική κυρίως στην Ιαπωνία αλλά μπορεί να εφαρμοστεί παντού διότι είναι εξαιρετικά ευκολο να γίνει. Παρόμοια πρακτική ακουλουθείται τόσο στα πεπόνια άλλα και στα αγγούρια.

Η διαδικασία είναι η εξής:

• Μόλις ο καρπός είναι ανώριμος και μικρού μεγέθους, τον τοποθετούμε εντός κουτιού οπως παρουσιάζεται στο σχήμα. Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχη κατα την τοποθέτηση του καρπού στο κουτί διότι αυτός δεν προτιμά τις μετακινήσεις. Στην πάνω επιφάνεια θα πρέπει να υπάρχει οπή κατάλληλου μεγέθους προκειμένου να περνάει ο βλαστός του φυτού απο αυτόν. Η κάτω εσωτερική επιφάνεια του κουτιού οπου θα έρχεται σε επαφή με τον καρπό, καλύπτεται με χώμα. Το κουτί θα πρέπει να παρέχει αρκετό φώς ενώ το πότισμα ενδεχομένως να φθείρει το κουτί οπότε καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας οτι μπορεί αυτό να αντικατασταθεί.

• Ποτίζουμε κανονικά το φυτό

• Συγκομίζουμε οταν το σχήμα και το μέγεθος είναι το επιθυμητό και όταν ο καρπός είναι ώριμος.

• εκτός απο το τετράγωνο σχήμα στα καρπούζια, μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα σχήματα,οπως φαίνονται παρακάτω

• Την ίδια διαδικασία ακουλουθούμε τόσο για τα πεπόνια όσο και για τα αγγούρια.
 
 
Γράφει η Γραμματέα Αναστασία για το ialmopia.gr

Γεωπόνος ΓΠΑ
anastagra@yahoo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *