Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ανάστατη όλη η χώρα από Κρήτη μέχρι Θράκη από τους ισχυρούς σεισμούς στη Χαλκίδα

Οι δύο ισχυροί σεισμοί έγιναν λίγο μετά τη 1 π.μ. προκάλεσαν αναστάτωση σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ αισθητός έγινε σε περιοχές της Κρήτης μέχρι τα Ιωάννινα.



Οι δίδυμοι σεισμοί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στη Μαλεσίνα και 28 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε όλη τη χώρα.

Οι δονήσεις ήταν ισχυρές 5,1 Ρίχτερ και εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθος, μόλις 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης, οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι στην Αττική πετάχτηκαν ανάστατοι από τα κρεβάτια τους, ενώ και στην Χαλκίδα επικράτησε πανικός, με τους περισσότερους κατοίκους ακόμα και αυτή την ώρα να βρίσκονται στους δρόμους και σε πάρκα.

Κάτοικοι της Κρήτης, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Λαμίας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και πολλών άλλων μέσω των social media προσπαθούσαν να δουν ποιό είναι το επίκεντρο του σεισμού και το μέγεθός του.

Πέρα από το μεγάλο μέγεθος του σεισμού, αυτό που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή είναι και η διάρκεια κυρίως του πρώτου σεισμού.
 
 
 ΠΗΓΗ: newsit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *