Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: "Στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού η ένταξη του Μουσείου Πέλλας στην ομάδα των Μουσείων με διευρυμένο ωράριο"

«Αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη του θέματος»



Τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μένδωνη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας ένταξης του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας στην ομάδα των Μουσείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (8:00-20:00). Ο Βουλευτής επανέφερε το ζήτημα, το οποίο είχε θίξει και σε προηγούμενη συνάντηση του με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 21/03/2014, τονίζοντας ότι ο πλούτος και η αξία των ευρημάτων καθιστούν απαραίτητη την ένταξη στο διευρυμένο ωράριο.

Η κ. Μενδώνη εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ενδεχόμενο και ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βρίσκεται στις προθέσεις του Υπουργείου η διεύρυνση του ωραρίου και για το Μουσείο της Πέλλας. Τόνισε ωστόσο ότι αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις.

Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης έθιξε και μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν στον Νομό Πέλλας και στον τομέα του πολιτισμού, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

1) Ένταξη έργων για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού κόστους 5.000.000 ευρώ.

2) Χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.

3) Χρηματοδότηση έργων ανασκαφής για τις περιοχές του Αρχαιολογικού Λόγγου της Έδεσσας και του Αρχοντικού Δήμου Πέλλας.Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη τόνισε ότι όσον αφορά στα έργα συντήρησης, ανασκαφής και αποκατάστασης βρίσκονται στις επιλογές του Υπουργείου Πολιτισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *