Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Super League: Το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Τελευταία στη λίστα με 34 πρωταθλήματα του κόσμου κατατάσσει την Super League η μεγάλη ποδοσφαιρική έρευνα της "Daily Mail". Διαβάστε τα αποτελέσματα της ντροπής για το ελληνικό πρωτάθλημα.


Για το επίπεδο και τον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος ουδείς μιλάει με φουσκωμένα τα στήθη από υπερηφάνεια. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι στα κάτω στρώματα. Πιθανότατα όμως όχι τόσο κάτω, όσο με βάση τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που έκανε η "Daily Mail" και τα οποία είναι άκρως απογοητευτικά και σοκαριστικά.

Η Super League αποτελεί "τον τελευταίο τροχό της αμάξης" ανάμεσα στα 34 μεγάλα πρωταθλήματα από την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική. Η μελέτη προσμετρά όλα τα ποιοτικά στοιχεία, βάσει των οποίων μπορούν να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα ενός πρωταθλήματος.

Μελετήθηκαν τα έσοδα, οι μισθοί, οι τιμές των εισιτήριων, η προσέλευση του κόσμου, τα ταλέντα που παράγονται, τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει οι ομάδες κάθε πρωταθλήματος, οι προπονητές, το επίπεδο ανταγωνισμού και η προσφορά στην Εθνική ομάδα. Όλα αυτά μαζί αναλύθηκαν ξεχωριστά και βγήκε ένα τελικό συμπέρασμα.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, στην κορυφή βρίσκεται η Premier League με 77 βαθμούς, δεύτερη είναι η Μπουντεσλίγκα με 76.4 βαθμούς, τρίτη η Πριμέρα Ντιβισιόν με 66.5, τέταρτη η Ligue 1 με 56.0 και πέμπτη η Serie A με 55.6. Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται στην 34η και τελευταία θέση, κάτω ακόμα και από τη Νιγηρία με 28 βαθμούς.

Συν τις άλλοις, η Super League θεωρείται το λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σχέση με εκείνα που έχουν από 18 ομάδες και πάνω. Καλύτερο πρωτάθλημα είναι αυτό που ο τίτλος του αλλάζει χέρια. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος πρωταθλητής με εννέα την τελευταία δεκαετία και τον Παναθηναϊκό να έχει μπει... σφήνα.
Οι πίνακες που αφορούν την Ελλάδα:







 
πηγη:sport24

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *