Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Δέσμευση ου διοικητή στον Γιώργο Καρασμάνη: «Θα επανεξεταστεί η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αριδαίας»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Καρασμάνη στην υπό έκδοση απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ, για αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος του Ιδρύματος στην Αριδαία.


Ο Υπουργός, επικοινώνησε αμέσως με τον Διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στον οποίο εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του προς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Του υπενθύμισε δε, τα σοβαρότατα και απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία – επιχειρήματα με τα οποία ό ίδιος ο Γιώργος Καρασμάνης, το 2008 είχε πετύχει απόφαση της τότε Διοίκησης για μετατροπή – αναβάθμιση του ΙΚΑ Αριδαίας από Παράρτημα σε Υποκατάστημα, μορφή με την οποία λειτουργεί από την 1η Ιουλίου 2008 μέχρι και σήμερα, προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες.


Ο Υπουργός κατέστησε και τον σημερινό Διοικητή, ενήμερο των λόγων που επιβάλουν την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Αριδαίας. Του ανέφερε ειδικότερα ότι εξυπηρετεί ως μοναδική υπηρεσία, μια ιδιαίτερα μεγάλη έκταση – αυτήν του ακριτικού Δήμου Αλμωπίας – ο οποίος περιλαμβάνει κυρίως πολλά ορεινά, απομακρυσμένα και ενίοτε απομονωμένα χωριά (όπως π.χ., Αρχάγγελος, Περίκλεια, Νότια κλπ. ).

Του επισήμανε ακόμη ότι, στην ευρύτερη περιοχή Αλμωπίας, κατοικούν μόνιμα και απασχολούνται πολλοί δασεργάτες, οικοδόμοι, αλλά και πλήθος εποχικά εργαζομένων, με τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ να υπολογίζονται σε περίπου 7.000.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ, αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του Γιώργου Καρασμάνη, δεσμεύτηκε ότι ειδικά για την περίπτωση του Υποκαταστήματος της Αριδαίας θα επανεξετάσει τον αρχικό σχεδιασμό για αναστολή της λειτουργίας του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *