Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδησσό για θέματα τουρισμού

Στο σεμινάριο και το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αειφόρος Διαχείριση των Τουριστικών Επιχειρήσεων: Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Οινοποιεία, Παραλίες, Κρουαζιέρες, Υποδομές Μεταφορών» ("Sustainable Management of Tourism Businesses: Hotels, Restaurants, Wineries, Beaches, Cruises, Transport Infrastructures" ) που πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour).

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εργασίες του σεμιναρίου και του βιωματικού εργαστηρίου – workshop, τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν διεξοδικά τις δυνατότητες πρόσβασης, υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών στην Π.Κ.Μ. και συνολικά στην Ελλάδα (υποδομές τουρισμού, στατιστικά στοιχεία για ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, σιδηροδρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια κτλ.), καθώς τα προβλήματα και τις προοπτικές που διαφαίνονται για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Τα στελέχη της Π.Κ.Μ. παρουσίασαν επίσης στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την αλόγιστη εκμετάλλευση των πόρων (φυσικών, αρχαιολογικών, κτλ).

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά σε κάθε δράση εξωστρέφειας που προάγει την τουριστική ανάπτυξη καθώς και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Η συμμετοχή μας στις συγκεκριμένες ενημερωτικές δράσεις στην Οδησσό στο πλαίσιο του έργου "Τουριστικά μονοπάτια της Μαύρης Θάλασσας" αποτέλεσε για εμάς μία ακόμη σημαντική ευκαιρία να διερευνήσουμε, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, τις δυνατότητες που έχουμε για την καλλιέργεια γόνιμων συνεργασιών και την εδραίωση και περαιτέρω διείσδυση της Π.Κ.Μ. σε νέες τουριστικές αγορές του εξωτερικού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα ενημερωτικά προγράμματα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι και από τις υπόλοιπες έξι χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο «Τουριστικά Μονοπάτια της Μαύρης Θάλασσας»: Ουκρανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι τουριστικών, αυτοδιοικητικών και εκπαιδευτικών φορέων από την Ουκρανία, όπως από το Δήμο Οδησσού, από πανεπιστήμια, από τουριστικά γραφεία, από ξενοδοχεία και διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και πολλοί επαγγελματίες ξεναγοί.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *